Μετά τις εκλογές, νέα πορεία για τη Συνεταιριστική Ηπείρου!

on .

GENIKH SYNAITERISTIKHS

«Η Τράπεζα Ηπείρου, πιστή στις δεσμεύσεις της από την ίδρυσή της, προχωράει σταθερά μπροστά με όραμα την ανάπτυξη τη δική της και του τόπου μας. Είναι σήμερα η τρίτη σε μέγεθος Συνεταιριστική Τράπεζα και η μεγαλύτερη στην Ηπειρωτική Ελλάδα και διαθέτει ίσως την καλύτερη οργάνωση και ιδιαίτερα καταρτισμένα στελέχη».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κων/νος Ζωνίδης, στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο ξενοδοχείο Du Lac.

Άντεξε στις δυσκολίες
Ο κ. Ζωνίδης, με πολυετή επιτυχημένη πορεία στην προεδρία, υπογράμμισε ότι η Τράπεζα Ηπείρου επιβίωσε μέσα στο κυριολεκτικά καταστροφικό περιβάλλον της πολυετούς ύφεσης. Ένα περιβάλλον στο οποίο εξακολουθεί την τελευταια εξαετία να μαίνεται η χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση τα τελευταία 70 χρόνια. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, είναι σήμερα η μόνη Τράπεζα που όχι μόνο άντεξε, αλλά διπλασίασε το μέγεθός της από την αρχή της κρίσης. Η Τράπεζα – σημείωσε περαιτέρω ο Πρόεδρος – είναι η μόνη συνεταιριστική – και μία από τις ελάχιστες Τράπεζες – με τρία βραβεία (τα έτη 2013, 2015 και 2016) για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικές τραπεζικές στον Πανελλήνιο διαγωνισμό BUSINESS I.T. EXCELLENCE.
Και ο κ. Ζωνίδης κατέληξε: Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου είναι η μόνη συνεταιριστική Τράπεζα που αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου νόμου διαθέτει σήμερα στρατηγικό επενδυτή και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυρό. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα ασφαλιστικού ταμείου ιδιωτικού δικαίου με κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 600 εκ. Ευρώ.
Η Τράπεζα Ηπείρου είναι η μόνη από τις συνεταιριστικές τράπεζες που αξιολογήθηκε μέχρι σήμερα θετικά από θεσμικό (δηλαδή ασφαλιστικό ταμείο) και όχι από ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος, αφού αξιολόγησε τα οικονομικά της στοιχεία και προοπτικές της, αποφάσισε να συμμετέχει στο κεφάλαιό της και στη Διοίκησή της και να μοιραστεί το όραμά της.

Πιο ισχυρή σήμερα
Ο Γενικός Δ/ντής της Τράπεζας κ. Βασίλης Τσουκανέλης τόνισε ότι η Τράπεζα Ηπείρου συνεχίζει να αναπτύσσεται και είναι σήμερα πιο ισχυρή σε σύγκριση με το 2011 και ανέφερε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία που αποτυπώνουν την ανοδική πορεία της μέσα στα τελευταία χρόνια.

Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ
Ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ (Ταμείο Επαγγελματιών Ασφαλιστών – Εταιριών Ασφαλίσεων και Προσωπικού Ασφαλιστικών Εταιριών) κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ.Σ. για τη συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και υπογράμμισε ότι έχει μοιρασθεί το όραμα της Τράπεζας και είναι συνοδοιπόρος.

Διευθύνουσα Σύμβουλος
Το Δ.Σ. του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ όρισε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Ηπείρου την κυρία Μαρία Μυζήθρα, η οποία θα αναλάβει τα καθήκοντά της μετά την συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Τράπεζας.

Βιογραφικό Σημείωμα
Η κ. Μαρία Μυζήθρα γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Στατιστική στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά πήρε Master στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επαγγελματική εξειδίκευση στο Banking από το Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi του Μιλάνο.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και Σύμβουλος Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και γνωρίζει σε βάθος τη σημερινή κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, mentor & Coach.
Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και είναι συνεργάτης Εμπειρογνώμων για τραπεζικά θέματα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Διονύση Ευθυμίου και έχουν δύο παιδιά και ένα εγγόνι.
* * *
Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.
• Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή (για τα Γιάννινα στο Κέντρο «Λιθαρίτσια») εξελέγη ο κ. Εμμ. Καπελίδης, έμπειρος νομικός και βαθύς γνώστης των συνεταιριστικών θεμάτων και Αναπληρωματική η δικηγόρος κ. Βασιλική Μπαλτογιάννη.
• Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Δημ. Δημητρίου. Η παρουσία του άψογη.