Η διαπεριφερειακή συνεργασία μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τουρισμού

on .

TOYRISMOS SYNANTHSH IOANNOY 13 10 16

• Όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον τουρισμό, τις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως σε επίπεδο διοικητικών δομών, έθεσαν οι αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν στις εργασίες της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, στην οποία την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας και Υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου. Παράλληλα έκαναν σημαντικές προτάσεις για συνέργειες και συνεργασίες στο τομέα κυρίως του θεματικού τουρισμού όπου υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό επίπεδο.
Από τις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων προέκυψε η κοινή θέση όλων για περισσότερη και συχνότερη επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών σε θέματα τεχνογνωσίας και κυρίως σε θέματα  προβολής σε διεθνή γεγονότα, ενώ ζήτησαν και την αρωγή του υπουργείου για τις διαπεριφερειακές συνεργασίες που θα προκύψουν καθώς και για την  μόχλευση νέων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα.              
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της 3ης Συνάντησης  δήλωσε τα εξής: «Όπως αποδεικνύεται η διαπεριφερειακή συνεργασία είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα τόσο σαν μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών, αλλά και σαν μια ευκαιρία για το ξεκίνημα μιας ουσιαστικής διαδικασίας η οποία μέλλεται να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς…
»…Στην 3η συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη για την πιο άμεση συνεργασία του αρμόδιου υπουργείου με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να χαραχθεί μια κοινή πολιτική για το προϊόν του τουρισμού, βγήκαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα και μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να γίνει ανάλογη συνάντηση με την αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, όπου θα τεθεί το θέμα της πιο στενής συνεργασίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».