Ένας στους δύο δεν πληρώνει τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ!

on .

OAEE

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες- και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την εικονική πραγματικότητα που «προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνεται από ένα ακόμη στοιχείο: Από τη «στάση πληρωμών» και στις εισφορές προς τον ΟΑΕΕ.
Όπως παραδέχτηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, σχεδόν ένας στους δύο ασφαλισμένους του Οργανισμού δεν πληρώνει εισφορές  και η κατάσταση στο ταμείο είναι πλέον "εκρηκτική". Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Υφυπουργός 296.000 ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν εισφορές,  ενώ πέραν αυτών υπάρχει και  ένας  μεγάλος αριθμός έχει εδώ και καιρό διακόψει πλήρως τις δραστηριότητές του. Αυτοί που καταβάλλουν εισφορές ανέρχονται σε 404.000!  Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο "οι οφειλές είναι πάρα πολύ μεγάλες" και για αυτό εξαγγέλθηκε το μέτρο του παγώματος οφειλών. Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργείται ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα «σύστημα που προσεγγίζει με έναν πραγματικά αξιόπιστο τρόπο τις δυνατότητες των ασφαλισμένων να καταβάλλουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία".
Οι αναφορές του κ. Πετρόπουλου έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το «πάγωμα» οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ. Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να αποσαφηνιστεί αν θα ενταχθούν στη ρύθμιση για το «πάγωμα» οφειλών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει και που θα προκύψουν από την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων για ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και ζήτησε επίσης να τρέξουν γρήγορα οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου, ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και στο ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας.