Να δοθεί σε όλους το επίδομα του ΟΓΑ

on .

OGA KTIRIO

Με ανοιχτή του επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο πρώην Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Σωτήρης Κυριαζάτης, επαναφέρει το ζήτημα χορήγησης του βοηθήματος σε όλους τους ομογενείς από την Αλβανία.
«Το επίδομα Ο.Γ.Α. - αναφέρει μεταξύ άλλων-  δόθηκε το 1996 με τη σύμφωνη γνώμη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας  της Ελλάδας και των κομμάτων με τη λογική: «Για να μην κλείνουν οι πόρτες απ’ έξω και αδειάζει ο τόπος». Γι’ αυτό επιμέναμε και εισακουστήκαμε. Δόθηκε σε όλους. Με βάση την πεντάχρονη βίζα. Πόσο μάλλον τώρα που κατέχουν την ελληνική ταυτότητα και είναι και Έλληνες πολίτες. Και έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν.
Όμως, ο όρος που τίθεται στην εγκύκλιο της συνεχούς παραμονής στην Ελλάδα, επιδράει αντίθετα. Όχι μόνο που επωφελούνται ελάχιστοι με ελάχιστα, αλλά φέρνει σχίσμα. Μίσος, ζήλια και γκρίνιες. Το χειρότερο. Προτρέπει στον ξεριζωμό. Σπρώχνει να φύγουν. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για τον επανερχομό κι όχι για τον ξεριζωμό.
Να πάρουν όλοι. Και η μαλεκω- Κυράνω απ’ το Ρουμαντζά, για να κρατάει το σπίτι ανοιχτό, να φυτεύει σκόρδα στον κήπο, και να περιμένει τα εγγόνια της.
Αυτή πρέπει να ’ναι η μόνη θετική, για τον  τόπο, απόφαση. Όπως είναι θετική η μεγάλη αγγελία για την επανεργοποίηση των υποτροφιών για τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, που κακώς κόπηκαν το 2009. Είναι πνευματικός  πλούτος για τον τόπο. Και μαζί με την επαναχορήγηση του επιδόματος, δίνουν προοπτική και μέλλον σ’ αυτόν τον τόπο και κόσμο».