Κίνηση και… κινητοποιήσεις χθες στη Γιαννιώτικη αγορά!

on .

AGORA GIANNENA 1 6 11 16

• Στα… συνηθισμένα κινήθηκε η Γιαννιώτικη αγορά χθες, Κυριακή, κατά την οποία τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα με βάση το Νόμο να λειτουργήσουν κανονικά, καθώς ήταν η πρώτη της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.
Από τη μία, τα πολυκαταστήματα, τα πιο πολλά σούπερ μάρκετ (Παπαγεωργίου, Lidl, Βασιλόπουλος) και εμπορικά μαγαζιά στο κέντρο λειτούργησαν κανονικά, με τους Γιαννιώτες να βγαίνουν στην αγορά και ορισμένους να κάνουν μάλιστα και τα ψώνια τους, υποκινούμενοι από τις προσφορές. Από την άλλη, δεν έλειψαν χθες οι κινητοποιήσεις και οι αποκλεισμοί μεγάλων καταστημάτων της πόλης απ’ όσους αντιδρούν στην Κυριακάτικη λειτουργία τους!

Ο Πρόεδρος Εμπόρων
«Οι Κυριακές δεν είναι κάτι το σημαντικό από άποψη τζίρου για μας, όμως όταν υπάρχει ανταγωνισμός δεν μπορείς να μην ανοίξεις το μαγαζί σου», τόνισε χθες στον «Π.Λ.» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Νταλαμάγκας, προσθέτοντας ότι «αυτοί οι νόμοι είναι για τα μεγάλα καταστήματα. Για τους  αυτοαπασχολούμενους εμπόρους σημαίνουν απλά πέντε – έξι ημέρες το χρόνο πρόσθετης δουλειάς». Σύμφωνα με τον κ. Νταλαμάγκα, χθες τα περισσότερα  καταστήματα τα κράτησαν ανοιχτά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους.
Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις κατά του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε ότι «δικαίωμα στη διαμαρτυρία έχουν όλοι, αρκεί να μην ενοχλούν και να μην κάνουν έκτροπα. Ο αποκλεισμός καταστημάτων είναι κατακριτέος».

Απέκλεισαν εισόδους
Πάντως, δεν έλειψαν χθες οι κινητοποιήσεις από πλευράς ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ και άλλων αριστερών οργανώσεων ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Μέλη τους κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα απέκλεισαν διαδοχικά απ’ το άνοιγμα των μαγαζιών και ως το κλείσιμο της αγοράς τις εισόδους πολυκαταστημάτων όπως το Zarra, το Public και το Hondos Center (φωτό), σούπερ μάρκετ που λειτούργησαν κι άλλων μαγαζιών.
Oι φθινοπωρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν επίσημα για 10 ημέρες, έως την ερχόμενη Πέμπτη.