Η Βούλα Χρ. Τσέτση απαντά στο ερώτημα: «Τι Ευρώπη θέλουμε;»

on .

TSETSH BOYLA

«Ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, είναι να προωθήσουμε το αίσθημα δικαίου σε όλα τα επίπεδα. Να αναγνωρίσουμε τα δομικά λάθη και τις πολιτικές που οδηγούν σε κοινωνικές ανισότητες και απειλούν να αποσυνθέσουν την ίδια την Ευρώπη».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η κυρία Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας των Ευρωπαίων Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε κεντρικό Ξενοδοχείο των Αθηνών, με θέμα: «Τι Ευρώπη θέλουμε;».
Δεν είναι τυχαίο –είπε η ομιλήτρια- ότι σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, με προ-Ευρωπαϊκό προσανατολισμό για πολλά χρόνια, μόνο το 27% του πληθυσμού έχει θετική άποψη για την Ευρώπη, το 94% αποδοκιμάζει τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ για την οικονομική κρίση το ποσοστό αποδοκιμασίας είναι στο 92%, με βάση επίσημες πρόσφατες έρευνες.
Η κυρία Τσέτση υπογράμμισε, ότι η λύση βρίσκεται σε ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Ευρώπη. Τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν πλέον να λυθούν αποκλειστικά σε εθνικό επίπεδο. Χρειαζόμαστε περισσότερο από πότε Ευρώπη και συνάμα μια άλλη Ευρώπη.
Και η Ηπειρωτικής καταγωγής αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατέληξε:
Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι κατέθεσαν προτάσεις και προσπαθούν να ενισχύσουν τον δημοκρατικό πυρήνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τέτοιο τρόπο ώστε να προωθηθεί μια «πράσινη νέα συμφωνία» (Green New Deal) για την Ευρώπη και την Ελλάδα.
* * *
• Κατέμεστη η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου. Παρόντες πρώην υπουργοί και βουλευτές, βουλευτές κομμάτων και εκπρόσωποι βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων και άλλων φορέων.
Παρούσα επίσης και η Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων κυρία Σκα Κέλλερ, μια αξιόλογη ευρωπαία πολιτικός. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κυρία Βούλα Τσέτση.
• Η Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων και η Γενική Γραμματέας επισκέφθησαν τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Αθηνών, προκειμένου να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις εν γένει συνθήκες διαμονής.
Β.