Πιο εύκολη γίνεται η αδειοδότηση των πρατηρίων υγρών καυσίμων

on .

BENZINH ANTLIES

• Κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών με το οποίο επανακαθορίζονται οι όροι ίδρυσης, ενώ εναρμονίζεται το εθνικό δίκαιο με κοινοτική οδηγία για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων.
Την απλοποίηση της αδειοδότησης των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την επιτάχυνση όλων των σχετικών διαδικασιών, προβλέπει νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που κατατέθηκε στη Βουλή με το χαρακτηρισμό του επείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επανακαθορίζεται η διαδικασία χορήγησης άδειας, ίδρυσης, λειτουργίας και αλλαγής δικαιούχου άδειας λειτουργίας για πρατήριο υγρών καυσίμων, πρατήριο υγραερίου ή μικτού πρατηρίου, ενώ επικαιροποιούνται και τα σχετικά παράβολα.
Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι για την καταλληλότητα θέσης οικοπέδου ή γηπέδου σχετικά με την ίδρυση των εν λόγω πρατηρίων, θα υποβάλλεται εφεξής υπεύθυνη δήλωση ιδιώτη Μελετητή Μηχανικού αντί της αυτοψίας που έπρεπε να πραγματοποιηθεί με το υφιστάμενο καθεστώς και της απόφασης έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης των εκτός ρυμοτομικού σχεδίου πρατηρίων ή της έγκρισης απότμησης – υποβιβασμού της στάθμης του πεζοδρομίου.
Επιπλέον, ορίζεται η επιβολή πειθαρχικής ποινής με χρηματικό πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές 3 μηνών στην περίπτωση μη διεκπεραίωσης της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης από τις αρμόδιες Αρχές εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.