Τέλος τα διόδια στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων

on .

DIODIA PLHROMH

• Μέσα στο 2017 οι μόνιμοι κάτοικοι πολλών περιοχών της χώρας δεν θα πληρώνουν διόδια μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφοράς, Χρήστος Σπίρτζης.
Σημείωσε ότι το Υπουργείο έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και έχει συμφωνήσει για συγκεκριμένες προβλέψεις σχετικά με τους μόνιμους κατοίκους. «Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, προσδιορίζοντας την υλοποίηση του μέτρου αυτού μέσα στο 2017. «Αυτό θα γίνει μέσα στο ’17, σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου. Μέσα στο ’17, λοιπόν, δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Υπουργός διαβεβαίωσε για την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων και σημείωσε «έχουμε ήδη ξεκινήσει και έχουμε ζητήσει σύμφωνα με τις συμβάσεις να γίνουν οι μελέτες για την αναλογική χρέωση των διοδίων και έχουμε προφανώς προχωρήσει στο να δούμε μέσω ποιων τρόπων και ποιων διαδικασιών, που να μη δημιουργούν πρόβλημα και στη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων και στη χώρα, θα μπορέσουμε να έχουμε ένα άλλο μοντέλο υπολογισμού των διοδίων… Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των έργων μπορεί να είναι έτοιμες οι μελέτες και ένα με ενάμισι χρόνο αργότερα μπορούμε να έχουμε ένα αναλογικό σύστημα διοδίων ενιαίο και σε όλους τους αυτοκινητόδρομους».