«Τσουνάμι» νέων φόρων το 2017

on .

FOROI XRHMATA

• Κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή  ο προϋπολογισμός του  2017, ο οποίος προβλέπει νέους φόρους 2,4 δισ. ευρώ, περικοπές στις συντάξεις πάνω από 563 εκατ. ευρώ, αλλά και σειρά ρυθμίσεων για την ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Στην πραγματικότητα καλούνται τα νοικοκυριά, που ήδη δοκιμάζονται από την ύφεση, να βάλουν ακόμη πιο βαθιά «το χέρι» στην τσέπη, κάτι που θα επηρεάσει προς το χειρότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Το πρώτο που θα πάρει την ανιούσα λόγω της αύξησης στον ειδικό φόρο κατανάλωσης είναι ο καφές. Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα αφού θα ακριβύνει και ο καφές στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και αυτός που σερβίρεται στις καφετέριες.
«Φωτιά» στα πορτοφόλια θα βάλει και η αύξηση των καυσίμων. Συγκεκριμένα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης κατά 8 λεπτά το λίτρο! Επίσης, την ανιούσα θα πάρει και το υγραέριο κίνησης που θα επιβαρυνθεί με 10 λεπτά το λίτρο.
Ακριβότερα θα είναι και τα προϊόντα καπνού, όπως και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Επίσης, τη γενική οικονομική κατάσταση θα δυσχεράνει πάρα πολύ και η κατάργηση του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Έτσι, οι νησιώτες θα πληρώνουν όλα τα αγαθά με μεγάλο «καπέλο», αφού ήδη τα μεταφορικά ήταν υψηλά, πολύ περισσότερο με την αύξηση του ΦΠΑ.
Ακόμη, με το… έμπα του νέου χρόνου θα πληρώνουμε πιο ακριβά και τη σταθερή τηλεφωνία. Επιβάλλεται τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας.