Το Αεροδρόμιο έχει μέλλον μόνο με διεθνείς πτήσεις!

on .

AERODROMIO PYRGOS

• Η αναβάθμιση του Αεροδρομίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν τα Γιάννενα περιφερειακό κέντρο τουριστικής ανάπτυξης. Κι αυτό γιατί με την εγκατάσταση του συστήματος τυφλής προσγείωσης θα μπορεί να δέχεται και διεθνείς πτήσεις που θα φέρνουν στην περιοχή μας τουρίστες από την Ευρώπη κι όχι μόνο.
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προχθεσινή του συνάντηση με τους Δημάρχους στην Περιφέρεια Ηπείρου απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις που έγιναν για το θέμα εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.

Για τουριστικούς σκοπούς
Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα των Αεροδρομίων στην Ήπειρο.
Όπως είπε, το Άκτιο θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων την κεντρική πύλη εισόδου της Ηπείρου από αέρος.
Για τον Αερολιμένα των Ιωαννίνων σημείωσε πως αν δεν υπήρχε, δεν θα ήταν δυνατή η κατασκευή του σήμερα. Εφόσον όμως υπάρχει, με την αναβάθμιση και την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης μπορεί να παίξει βασικό τουριστικό ρόλο.
«Δεν μπορεί να μην είναι δυνατός ο εξοπλισμός του με το αναγκαίο ραδιοβοήθημα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απευθυνόμενος στους τοπικούς παράγοντες τους πρότεινε να προσεγγίσουν κάποια αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που μπορεί να συνδέσει τα Γιάννενα με πόλεις του εξωτερικού, όπως έγινε και στην περίπτωση των Χανίων!
Καχριμάνης - Μπέγκας
Λίγο νωρίτερα το θέμα των Αεροδρομίων είχε θέσει ο Αλέκος Καχριμάνης παραδεχόμενος πως αυτό του Ακτίου μετά την ιδιωτικοποίηση θα αποτελέσει την αεροπορική βάση της Ηπείρου.
Για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είπε πως η μη αναβάθμισή του αποτελεί διαχρονικά τη μεγαλύτερη ντροπή για την περιοχή κι επέρριψε ευθύνες στην ΥΠΑ, τονίζοντας πως «δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία»!
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. πως Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών έχουν προτείνει να βάλουν τα χρήματα για το σύστημα τυφλής προσγείωσης, όμως απάντηση δεν πήραν και πρόσθεσε: «Έγινε η Εγνατία Οδός, καταργήθηκε η γραμμή προς Θεσσαλονίκη. Το ίδιο θα συμβεί και με την Αθήνα όταν ολοκληρωθεί η Ιόνια. Εμείς όμως το Αεροδρόμιο το θέλουμε για σύνδεση με το εξωτερικό».
Από την πλευρά του ο Θωμάς Μπέγκας τόνισε πως για τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων αποτελεί κρίσιμο θέμα η αναβάθμιση του Αεροδρομίου, αφού συνδέεται με την τουριστική προοπτική της περιοχής και συμπλήρωσε: «Στο Κράτος δυστυχώς υπάρχουν υπηρεσίες που λειτουργούν αυτόνομα. Δεν έχουμε καταλάβει γιατί φέρεται έτσι η ΥΠΑ».