Σταθερά τα τέλη στο Δήμο Δωδώνης

on .

DHMARXEIO DODONHS

• Σταθερά για δεύτερη συνεχή χρονιά (και το 2017) θα παραμείνουν τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης στο Δήμο Δωδώνης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Δωδώνης είχε προχωρήσει σε γενναία μείωση τελών στα τέλη του 2014 και έκτοτε δεν υπήρξε αύξησή τους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, σε ειδική συνεδρίαση, ενέκρινε επίσης τον ισολογισμό και τον απολογισμό του προηγούμενου διαχειριστικού έτους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο ισολογισμός του Δήμου καταγράφει μικρή αύξηση των εσόδων και περιορισμό των δαπανών.
Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι ο ισολογισμός αποτελεί μία λογιστική απεικόνιση και υποχρέωση. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, το έργο και η προσφορά του Δήμου, κρίνονται στην καθημερινότητα.  
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στη σημερινή δυσάρεστη αντιμετώπιση που έχει η Αυτοδιοίκηση από την Κυβέρνηση. «Είναι γεγονός -είπε- ότι από το πρώτο μνημόνιο και μέχρι τώρα εξελίσσεται μία φοροεπιδρομή από το κράτος. Η πολιτεία εισπράττει και οι πολίτες πρώτα επιχειρούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία. Αν τους περισσέψουν χρήματα τότε θα καλύψουν τις οφειλές προς τους Δήμους. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Η σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζουμε».

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, ομόφωνα αποφάσισε, την υποβολή πρότασης για συμμετοχή του Δήμου στην πράξη "Κέντρα Διά Βίου Μάθησης".  Το Κέντρο αποφασίστηκε να λειτουργήσει στο Πνευματικό Κέντρο της Τοπικής Κοινότητας Κρυφοβού.

Προτάσεις στο Interreg
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υποβολή τριών προτάσεων στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία.
Οι προτάσεις αφορούν την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων, την ανάληψη δράσεων για την πρόληψη από ακραία καιρικά φαινόμενα και την κατασκευή- διαμόρφωση σημείων για τη στάθμευση  campervan τα οποία θα συνδέονται με ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές.