Ηπειρωτικά προϊόντα «ταξίδεψαν» σε έκθεση τροφίμων στο Μόναχο

on .

EKTHESH MONAXO

• Μόνο με ενίσχυση της εξωστρέφειας, μπορούν τα Ηπειρωτικά προϊόντα να πρωταγωνιστήσουν στις ξένες αγορές, γι’ αυτό και η Περιφέρεια Ηπείρου «κυνηγάει» κάθε ευκαιρία συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις,  όπου παρουσιάζεται ο παραγωγικός πλούτος της Ηπείρου.
Συνεχίζοντας λοιπόν τις πρωτοβουλίες της για την προβολή και προώθηση  των  αγροτικών της προϊόντων σε μεγάλες αγορές - στόχους του Εξωτερικού, συμμετείχε στην έκθεση «Food and Life», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Πάνω από 150.000 επισκέπτες
Η συγκεκριμένη Έκθεση θεωρείται από τις σημαντικότερες της Ευρώπης, καθώς φέτος οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τις 150.000, από τους οποίους ένας σημαντικός αριθμός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, αλλά και να αγοράσει επιλεγμένα Ηπειρωτικά προϊόντα.  
Μεγάλο  ήταν επίσης το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι απόδημοι- συμπατριώτες μας, οι οποίοι συνεχάρησαν τους εκθέτες και την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία τους.  
Αξιοσημείωτη ήταν και η επίσκεψη στο περίπτερο της Εμπορικής Ακολούθου και Αντιπροξένου του Ελληνικού Προξενείου Μονάχου κ. Χριστίνας Στεφανίδου και η ανταπόδοση της Ηπειρωτικής αποστολής στο Προξενείο.

Και μαγειρική…
Παράλληλα, κατά  τη διάρκεια της Έκθεσης, προβλήθηκε η Ηπειρωτική κουζίνα, όπου η βραβευμένη chef Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων, μαγείρεψε με ηπειρωτικά προϊόντα παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες και γεύτηκαν οι επισκέπτες. Αμέσως μετά ακολούθησε, πρόγραμμα με Ηπειρώτικους χορούς από το Συγκρότημα της Ηπειρωτικής Κοινότητας Μονάχου.

***
Οι εταιρείες που έλαβαν μέρος στην Έκθεση, φιλοξενούμενες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν οι εξής: ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΣΟΒΙΤΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΤΣΩΡΑΣ, ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗ, ΟΡΕΙΝΗ ΓΗ, ΜΕΛΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΒΟΤΑΝΑ ΚΟΜΙΝΗ, ΜΟΝΟΛΙΘΙ, ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ, ΟΥΖΟ ΡΟΥΜΠΟΥ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΑΙΘΕΡΑΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΙΤΣΟΣ, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΒΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ PARAGAEA, ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΥΔΟΞΙΑ,ΟΥΖΟ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟΝ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ EPERION KAI EΛΑΙΟΛΑΔΟ UNIQUE.