Με μειωμένα κονδύλια πορεύεται η Περιφέρεια

on .

PERIFEREIA KTHRIO

• Με την γενική παραδοχή ότι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2017, αντανακλώνται και οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, το Περιφερειακό Συμβούλιο τον ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες βράδυ. Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι οι αναπτυξιακοί πόροι της Περιφέρειας έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 67%, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα. Η ανεπάρκεια πόρων, από τη συνεχιζόμενη περικοπή τους από την Κεντρική Κυβέρνηση, επισημάνθηκε σχεδόν από το σύνολο όσων τοποθετήθηκαν και όπως μάλιστα ειπώθηκε η συζήτηση γίνεται για έναν «προϋπολογισμό μαρασμού».
Ο εισηγητής της πλειοψηφίας, περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Μπάγιας, αναφέρθηκε διεξοδικά στην σταδιακή αποδυνάμωση του «Καλλικράτη», στα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και στην ουσιαστική κατάργηση της αυτοτέλειας των Περιφερειών.
Οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης- κατά τα ειωθότα- εξέφρασαν αντιρρήσεις για αρκετούς κωδικούς του προϋπολογισμού  με τον Περιφερειάρχη πάντως κλείνοντας τη συζήτηση, να ζητά τη συνεργασία όλων προκειμένου να κρατηθεί ο τόπος και έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους η χώρα μας να γίνει παραγωγική.  Σημειώνεται ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2017, υπολογίστηκαν  σε 94,886 εκ. ευρώ και τα έξοδά του σε 105, 23 εκ. ευρώ με τη διαφορά να καλύπτεται από το εκτιμώμενο ταμειακό υπόλοιπο του 2016.