Αρρυθμία στην τοπική αγορά από τις καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ

on .

ESPA PLHKTRA

• Για αλλαγή κλίματος στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος σε πιθανούς ξένους επενδυτές, την ώρα που όσοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ζουν το θέατρο του παραλόγου από τις συνεχείς καθυστερήσεις στα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση στην αγορά!
Έκπληξη προκάλεσε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα Αλ. Τσίπρα σε επιχειρηματικό φόρουμ που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, στο οποίο άκουσον – άκουσον ανέφερε ότι «μέσα στο 2016, η οικονομία μας ανάκτησε τη θετική αναπτυξιακή της δυναμική, υπεραπέδωσε ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους και εφάρμοσε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά της και προωθούν ένα σταθερό φιλοεπενδυτικό περιβάλλον»!
Άνθρωποι της αγοράς όμως που έχουν στεγνώσει από ρευστό, ενώ τα προγράμματα κινούνται με ρυθμούς χελώνας, κάνουν λόγο για τοποθετήσεις εκτός τόπου και χρόνου!

Καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ
Την ίδια ώρα, για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα προγράμματα των μικρομεσαίων κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης. Με επιστολή του στον αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση μεταφέρει τα δίκαια και εύλογα παράπονα των Μελών και Υποψηφίων Επενδυτών, που συμμετείχαν στα προκηρυχθέντα  Προγράμματα ΕΣΠΑ σχετικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις τα οποία έπρεπε μέχρι σήμερα να είχαν ολοκληρωθεί, διότι έχουν προκηρυχθεί από 11-2-2016, με αποτέλεσμα την πλήρη αρρυθμία της Τοπικής αγοράς.
Ζητά την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού ώστε να ολοκληρωθούν ή δυνατόν μέχρι τέλους του έτους, για να «έχουμε ένα ελπιδοφόρο έτος 2017 προς όφελος όλου του Επιχειρηματικού κόσμου».