«Θριαμβικοί» τόνοι για τον προϋπολογισμό του 2017

on .

EYRO DESMIDES

• Απόλυτα ικανοποιημένη για την πορεία των οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών και ειδικότερα για την οικονομική του βιωσιμότητα, εμφανίστηκε χθες η Δημοτική Αρχή στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συζήτησε τον προϋπολογισμό του 2017.
«Είμαστε ένας από τους ελάχιστους Δήμους που πατάμε γερά στα πόδια μας και έχουμε παλέψει σκληρά για να εξασφαλίσουμε την οικονομική μας βιωσιμότητα. Εκεί που άλλοι Δήμοι καταρρέουν, εμείς επιστρέφουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα στους πολίτες τους καρπούς αυτής της προσπάθειας στην οποία μπροστάρηδες είναι αυτοί οι ίδιοι», υπογράμμισε στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θ. Γιωτίτσας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος ο Προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό  των 120.874.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται πιστώσεις για έργα του ΕΣΠΑ και το σύνολο των προϋπολογισμών των κληροδοτημάτων.
Ο Σπ. Κωνσταντόπουλος από την παράταξη της Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως μη υλοποιήσιμο, αμφισβητώντας βασικά στοιχεία του κ.α. ενώ κριτική ασκήθηκε και από τον πρώην Αντιδήμαρχο Β. Κοσμά, που «καυτηρίασε» τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών για την επιμονή του να αναφέρεται σε «κακοδιοίκηση» του παρελθόντος, υπενθυμίζοντας ότι επί ημερών της σημερινής Δημοτικής Αρχής σημειώθηκε υπεξαίρεση στο ταμείο του Δήμου.
Κριτική άσκησαν και άλλοι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, ενώ ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.