9,4 εκατ. Ευρωπαίοι βρήκαν εργασία με τη στήριξη του Ευρωπ. Κοινωνικού Ταμείου

on .

SHMAIES

• Τουλάχιστον 9,4 εκατομμύρια κάτοικοι της Ευρώπης βρήκαν εργασία με στήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης των επενδύσεων στο πλαίσιο του Ταμείου, την οποία δημοσίευσε χθες η Κομισιόν.
Από την έκθεση προκύπτει ακόμη ότι μέχρι το 2014, 8,7 εκατομμύρια Ευρωπαίοι απέκτησαν τίτλο ή πιστοποιητικό, ενώ 13,7 εκατομμύρια πολίτες έκαναν λόγο για αύξηση των επιπέδων δεξιοτήτων, χάρη στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Βάσει της αξιολόγησης και όπως γνωστοποιεί η Κομισιόν με ανακοίνωσή της, οι συμμετέχοντες σε δράσεις του Ταμείου κατά την περίοδο 2007-2014 κατανεμήθηκαν εξίσου μεταξύ των οικονομικά μη ενεργών (36%), των απασχολουμένων (33%) και των ανέργων (30%). Βασικές ομάδες - στόχοι περιλάμβαναν τα άτομα με χαμηλή εξειδίκευση (40%), τους νέους (30%) και τα μειονεκτούντα άτομα (τουλάχιστον 21%). Ο αριθμός των γυναικών που συμμετείχαν ήταν 51,2 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη επωφελήθηκαν από σημαντικούς πρόσθετους χρηματοδοτικούς πόρους στο πλαίσιο του Ταμείου για να αντιμετωπίσουν τις εργασιακές και κοινωνικές προκλήσεις, να πλησιάσουν τους πολίτες και να χαράξουν πολιτικές που διαφορετικά θα δυσκολεύονταν να βρουν χρηματοδοτική στήριξη.