Τη στήριξη του ΤΕΕ Ηπείρου επεδίωξε η Δημ. Αρχή για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

on .

KEPABI

• Την ώρα που οι δημότες και γενικά οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, έκπληκτοι πληροφορούνται την επιλογή της Δημοτικής Αρχής να θέσει σε δεύτερη προτεραιότητα την ανακατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου, από την οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες, αν όχι και χιλιάδες οδηγοί και
επιβάτες προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας ενημέρωσε για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης τη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ. Ήταν μια από τις τελευταίες συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με φορείς της πόλης, ενόψει της αποψινής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και της στόχευσής της να εμφανιστεί σε αυτό με «συμμάχους» εκτός του Σώματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στη συνάντηση Μανταλόβα – Διοικούσας Επιτροπής «υπήρξε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση, στην οποία διαπιστώθηκε σύμπλευση απόψεων».
Σε μια προφανή απόπειρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την «εγκατάλειψη» της λεωφόρου Νιάρχου, η Δημοτική Αρχή, αναφέρει ότι «υπήρξε πλήρης συμφωνία με τους στόχους που θέτει και τα προτεινόμενα έργα που περιλαμβάνει».
Διατύπωση που απομένει βέβαια να την επιβεβαιώσει και η Δ.Ε. του Τμήματος του ΤΕΕ. Σε άλλο σημείο πάντως αναφέρονται και «αντιρρήσεις» του ΤΕΕ, που αφορούν τη δημιουργία νέου Δημαρχείου στο ΚΕΠΑΒΙ, για το οποίο η Διοικούσα Επιτροπή ζήτησε να μελετηθούν διεξοδικά οι επιπτώσεις από την υλοποίηση του σχεδίου, ενώ εκ μέρους της ζητήθηκε να αξιοποιηθούν και οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί σε παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμος, κάτι για το οποίο ο κ. Μανταλόβας υποσχέθηκε να ληφθεί υπόψη για τις παρεμβάσεις στο χώρο των πρώην στρατιωτικών φυλακών και ενδεχομένως για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας.