Μπορούν ν’ ανοίξουν αύριο προαιρετικά τα καταστήματα

on .

AGORA LORDOY BYRONOS

• Αμετάβλητο παραμένει το καθεστώς για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτό υπογραμμίζει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με αφορμή την πανελλαδική απεργία στα εμπορικά καταστήματα που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε) για αύριο Κυριακή.
Και στα Γιάννενα λοιπόν τα καταστήματα αύριο, μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, αν και στην πόλη μας εάν δεν αλλάξει ο καιρός και δεν λιώσουν τα χιόνια, τα περισσότερα μαγαζιά εκ των πραγμάτων θα παραμείνουν κλειστά.
Αντίθετη στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς είναι η νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η οποία, ως γνωστόν, πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων απαιτεί την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. «Το σταδιακό ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας στήριξαν τόσο η ΕΣΕΕ και η προηγούμενη ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου όσο και η Περιφέρεια και ο Δήμος που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για την εφαρμογή του…», προσθέτει σε άλλο σημείο.