Τα εξοντωτικά μέτρα της Κυβέρνησης βγάζουν τους αγρότες στους δρόμους

on .

AGROTES TRAKTER DROMOS

• Οι δραματικές επιπτώσεις με τα νέα φορομπηχτικά μέτρα της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  ετοιμάζονται να βγάλουν στους δρόμους τους αγρότες. Προμήνυμα των κινητοποιήσεων σε τοπικό επίπεδο, αποτελεί το κάλεσμα που απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες ο Αγροτικός - Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, που την ερχόμενη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, προγραμμάτισε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις.  
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επιγραμματικά τα νέα μέτρα, τα οποία προκαλούν θέμα επιβίωσης στους κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και αμπελουργούς. Συγκεκριμένα:
- Με την νέα χρονιά  αυξήθηκαν από 23,1% έως 27,3%  οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ που μέχρι το 2022 σταδιακά θα τριπλασιαστούν.
- Οι αγρότες θα πληρώνουν διπλάσιο σχεδόν φόρο αφού ο φορολογικός συντελεστής από το 13% ανεβαίνει στο 22% , εισάγονται τεκμήρια διαβίωσης
- Αυξάνεται από 13% σε 24% ο ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, μειώνεται η επιστροφή φόρου κατανάλωσης καυσίμων με στόχο την οριστική κατάργηση
- Αυξημένος παραμένει ο φόρος ΕΝΦΙΑ για οικόπεδα και χωράφια
- Επιβλήθηκε ειδικός φόρος στο κρασί και στο τσίπουρο
- Επιβλήθηκε πρόσθετο περιβαλλοντικό τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης
- ΚΤΕΟ για τα αγροτικά μηχανήματα ήδη το εισόδημα των αγροτών συρρικνώνεται
Ο Αγροτικός – Αμπελουργικός σύλλογος Ζίτσας, σημειώνει επίσης ότι το εισόδημα των αγροτών ήδη συρρικνώνεται εξαιτίας των πολύ χαμηλών τιμών στα αγροτικά προιόντα, των μεγάλων περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις αλλά και τους αποκλεισμούς από αυτές που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, τις τεράστιες ζημιές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που προκάλεσαν η κακοκαιρία και οι αρρώστιες και τις οποίες δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ.