«Άνθρακες ο θησαυρός» από τον Ειδικό Φόρο στο κρασί!

on .

MPOYKALIA KRASI

 • «Άνθρακες» αποδείχτηκε τελικά ο «θησαυρός» που ήλπιζε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προκύψει από την επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί.
Όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, ο Ε.Φ.Κ. δεν απέδωσε τα αναμενόμενα έσοδα και επανεξετάζεται η εφαρμογή του, ακόμα και η κατάργησή του. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης. Όπως ανεδείχθη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, η εφαρμογή του Ε.Φ.Κ. στο κρασί οδήγησε ένα χρόνο μετά σε έξαρση της παραοικονομίας στην εγχώρια αγορά του οίνου εκτινάσσοντας τη διακίνηση στη μαύρη αγορά σχεδόν το 65% της εγχώριας παραγωγής.
Ο Τομεάρχης της Ν.Δ., σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προβλέψεις του Προέδρου του Κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και ανησυχεί έντονα όλους τους νομοταγείς παραγωγούς που προσπαθούν «με νύχια και με δόντια» να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους. «Αξιολογώντας, λοιπόν, την εφαρμογή του μέτρου προκύπτει ότι η Κυβέρνηση ευθύνεται διότι λειτούργησε πρόχειρα, επιπόλαια και ήταν εντελώς απροετοίμαστη ακόμα και για την εφαρμογή του. Επείγουν η αναθεώρηση της απόφασης αυτής και η άμεση κατάργηση του μέτρου. Επίσης η διασύνδεση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων του ΥπΑΑΤ και του Υπουργείου Οικονομικών για αποτελεσματικούς ελέγχους και επαναφορά της τάξης και της νομιμότητας στην αγορά του οίνου και συνολική εξυγίανση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γ. Κασαπίδης.