Τα Γιάννενα ανοίγουν πόρτα προς τις Σκανδιναβικές χώρες

on .

GKOLAS SKANDINABOI

• Άνοιγμα στην τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας σε χώρες του εξωτερικού και σε επισκέπτες με ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο, ώστε τα οικονομικά οφέλη να είναι μεγαλύτερα για τους επαγγελματίες της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν στα Γιάννενα εκπρόσωποι της  Apollo Travel Group, που είναι από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Σκανδιναβία και είχαν διαδοχικές συναντήσεις σε Αεροδρόμιο και Δήμο Ιωαννιτών.

Δρομολογούνται πτήσεις
Ως πρώτο βήμα της συνεργασίας αυτής, όπως έγινε γνωστό μέσω δελτίο Τύπου του Δήμου, η εταιρία αποφάσισε, έπειτα από σχετικές διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ξ.Ν.Ι.), να εντάξει στο πρόγραμμα μεταφοράς πελατών της, αεροπορική πτήση από την Κοπεγχάγη για τα Ιωάννινα, με έναρξη στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου. Αρχικά, με στόχο να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και κυρίως τα παράλιά της (Πρέβεζα, Πάργα, Σύβoτα), καθώς και τη Νότια Αλβανία, αλλά ένα ποσοστό των τουριστών θα παραμένει βεβαίως στην πόλη των Ιωαννίνων.
Επιπλέον, στη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε η πρόθεση του ταξιδιωτικού ομίλου να εξετάσει το επόμενο διάστημα τον προγραμματισμό μίας ακόμη αεροπορικής πτήσης προς τα Γιάννενα από άλλη σκανδιναβική χώρα ή και εμπλουτισμό της υπάρχουσας.

Στο αεροδρόμιο     
Το πρωί του Σαββάτου, η αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια  της εταιρίας, Nina Hornewall, η οποία είναι κατά το ήμισυ Ηπειρώτισσα στη καταγωγή, ο υπεύθυνος συμβολαίων, Μανώλης Παντελέλλης και ο τοπικός αντιπρόσωπος στην Ήπειρο, επιχειρηματίας, Αντώνης Ζυγούρης, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο και τον υπεύθυνο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Ξ.Ν.Ι., Κώστα Βλάχο και Σαμ Κουδούνη αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο «Β. Πύρρος», όπου συναντήθηκαν με τον αερολιμενάρχη Βασ. Μητσιμάρη για να συζητήσουν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις επικείμενες πτήσεις.

Στο Δημαρχείο
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Apollo Travel Group επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου την υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου για θέματα Τουρισμού Στέφανο Ζέρβα.   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Γκόλας επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Να προωθήσουμε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν που διαθέτουμε στην περιοχή μας, ένα προϊόν που συνδυάζει, λίμνη, βουνό και θάλασσα, συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση, σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και υψηλού σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες….»
Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια να καταστεί το αεροδρόμιο βιώσιμο και λειτουργικό, προβάλλοντας την περιοχή μας στο εξωτερικό, και τόνισε ότι στόχος είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες, «προκειμένου ο τουριστικός προορισμός «Ioannina» να γίνει πιο ελκυστικός και να εξασφαλίσουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας».

Η εκπρόσωπος του Ομίλου
Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια και αντιπρόεδρος της σκανδιναβικής εταιρείας, Nina Hornewall, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «η προσπάθειά μας θα είναι μεγάλη. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Οι τουρίστες που εκπροσωπούμε είναι πελάτες με άποψη, γνώση και αρκετά ταξιδεμένοι. Ξεκινάμε αυτή τη προσπάθεια ως μια πιλοτική προσπάθεια και θα χαρούμε ιδιαίτερα να εξελιχθεί σε μια πετυχημένη ενέργεια που θα αναδείξει και θα χτίσει τον προορισμό «Ioannina»…».

Ο Κ. Βλάχος      
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος επισήμανε ότι για την κατάλληλη προετοιμασία της επίσκεψης των εκπροσώπων της Apollo Travel Group στα Γιάννενα, προηγήθηκαν πολύμηνες συναντήσεις καθώς και προωθητικές ενέργειες με την Σκανδιναβική εταιρεία και δήλωσε: «νιώθουμε δικαιωμένοι, περήφανοι και χαρούμενοι που οι προσπάθειες αυτές της Ένωσης πράγματι απέδωσαν και σύντομα θα αποκτήσουν ‘σάρκα και οστά…».