Ασφαλιστικό και αναδουλειές στέλνουν τους μηχανικούς εκτός Ελλάδας

on .

PANELLHNIA SYNODOS FODSA KONSTANTOPOYLOS

• Το επάγγελμα που ίσως έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλα μέσα στην περίοδο της κρίσης, είναι αναμφισβήτητα αυτό των μηχανικών, τονίζει στον «Π.Λ.» ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού.
«Πραγματικά η κυβέρνηση ΣΥ­ΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορεί για να έχει απέναντι τους μηχανικούς, δημιουργώντας τους σοβαρά προβλήματα», αναφέρει και τονίζει ότι
«το… κερασάκι στην τούρτα είναι η εφαρμογή του Ν.4387/2016 για το νέο ασφαλιστικό των μηχανικών, με τεράστια προβλήματα για τον τεχνικό κόσμο της χώρας, επιδεινώνοντας καθημερινά προς το χειρότερο την κατάσταση που βιώνουν.
»Υπέρογκα ποσά που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 600 ευρώ το μήνα και σε συνδυασμό με τους υπερβολικούς φορολογικούς συντελεστές - υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος - ωθούν τους μηχανικούς σε κλείσιμο φορολογικών βιβλίων, με μόνη σωτηρία τη μετανάστευση στο εξωτερικό για επαγγελματική αποκατάσταση».
Γι’ αυτό ζητά:
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άμεσα να επανεξετάσει τον Ν.4387/2016 για το ασφαλιστικό, προκειμένου να επιβιώσουν οι μηχανικοί της χώρας μειώνοντας τις εισφορές.
- Ανάκληση της Υπουργικής απόφασης για δέσμευση από τις ΔΟΥ των περιουσιακών στοιχείων ασφαλισμένων, με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΤΣΜΕΔΕ.
- Ρύθμιση αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών σε 100 δόσεις.
Και ο κ. Σπ. Κωνσταντόπουλος καταλήγει: «πρέπει άμεσα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβει τις ευθύνες της προς τους μηχανικούς και γενικότερα προς τον Ελληνικό λαό, δίνοντας λύση με το νέο ασφαλιστικό, προκειμένου να υπάρξει οικοδομική δραστηριότητα, ώστε να δοθεί οικονομική ανάσα στον κλάδο για να σταματήσει και το ρεύμα μετανάστευσης μηχανικών στο εξωτερικό, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό».