ΠΟΠΕΚ: Να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία όσων πρατηριούχων καυσίμων παρανομούν

on .

ANTLIES BENZINH

• Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη εντός δεκαημέρου απειλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) εάν δεν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της έρευνας του ΕΜΠ για λογαριασμό του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (Σ.Ε.Ε.Π.Ε), που κάνουν λόγο για πρατήρια που παρανομούν!
Η ΠΟΠΕΚ απέστειλε επιστολή στα αρμόδια υπουργεία, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι παρόμοιες έρευνες «ευνοούν την παραβατικότητα και καλλιεργούν βάσιμες υπόνοιες για την σκοπιμότητα της γνωστοποίησης τέτοιων μυστικών ερευνών, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία».
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την έρευνα, οι μυστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν σε πρατήρια καυσίμων στην Αττική από 22/8/2016 μέχρι 3/10/2016 και στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Μαγνησίας τον Δεκέμβριο 2016.
Όπως αναφέρει η ΠΟΠΕΚ, «με τις επιστολές μας 1696/11.10.2016 και 1726/25.1.2017 ρωτήσαμε τις αρμόδιες αρχές τι γνωρίζουν για τα στοιχεία των παραπάνω ερευνών, ζητώντας παράλληλα να δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των παραβατών και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων.
»Καλούμε, για τρίτη φορά τον εντολέα διενέργειας των άνω ερευνών Σ.Ε.Ε.Π.Ε., τα αρμόδια Υπουργεία και τις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές, που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων, να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία των διεξαχθέντων ερευνών, ούτως ώστε να πληροφορηθεί ο καταναλωτής υπεύθυνα ποιοί είναι αυτοί που παραβαίνουν τον Νόμο, και να μην διασύρεται άδικα το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου μας…».