Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη

on .

FOROI

• «Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη», τόνισε  χθες, από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Ανατολική Κρήτη.
Ο κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς,  χαρακτήρισε την υπερφορολόγηση ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας: «Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την ανάπτυξη. Φέρνει έσοδα στον προϋπολογισμό, αλλά με πάρα πολύ μεγάλο κόστος για την αναπτυξιακή δυναμική και την ίδια τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», ανέφερε.
Επίσης, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, γιατί απλά έχουμε μία υπέρβαση στόχων εσόδων ως αποτέλεσμα μίας στυγνής υπερτιμολόγησης».
Όπως υποστήριξε, με αυτόν τον τρόπο δεν βλέπουμε όλη την εικόνα, ενώ επεσήμανε πως η χώρα δεν έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός πανηγύριζε, συγκαλούσε σύσκεψη για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και διαφήμιζε την ανάπτυξη, ερχόταν η ΕΛΣΑΤ να διαπιστώσει -κάτι που γνωρίζαμε οι κινούμενοι στην αγορά- ότι το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάρα πολύ κακό και σε απόλυτα νούμερα το χειρότερο τρίμηνο από το 1998».
«Η πολιτική αστάθεια, η αίσθηση ότι έχουμε μία κυβέρνηση που δεν θέλει να υλοποιήσει πραγματικές μεταρρυθμίσεις, έχουν επιπτώσεις στη διάθεση των επενδυτών να επενδύσουν χρήματα στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά.