Μείωση της υπερφορολόγησης τώρα και όχι το 2019 για να «αναπνεύσει» η αγορά!

on .

FOROI

«Η μείωση της υπερφορολόγησης θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι το 2019, όπως σχεδιάζεται με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αλλιώς θα είναι «δώρον άδωρον»!
Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε  στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ο Πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από ό,τι φαίνεται η συμφωνία θα κλείσει και πάλι σταδιακά με “υποδόσεις” και με μέτρα για τη διετία 2018-19, ενώ τα αντίμετρα θα περιμένουν για μετά το 2019, και βεβαίως εφόσον διατηρηθούν θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Μέχρι τότε το “μαρ­τύριο της σταγόνας” για την πραγματική οικονομία, δυστυχώς, θα συνεχίζεται με θύματα τους μικρομεσαίους της ελληνικής αγοράς».
Επανέλαβε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις επιβάλλεται να καταλήξουν «γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, αν θέλουμε να μη χαθεί οικονομικά άλλος ένας χρόνος και να παράξουν άμεσο αποτέλεσμα, ικανό να απελευθερώσει την αγορά από τα δεσμά της αβεβαιότητας».
Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως για κάθε ένα ευρώ επιβάρυνση από νέα μέτρα θα υπάρχει ελάφρυνση ενός ευρώ με αντισταθμιστικά μέτρα, δεν αλλάζει κάτι άμεσα στην πραγματική οικονομία, κατά τον Β. Κορκίδη, που απαρίθμησε στη συνέχεια ορισμένους παράγοντες όπως είναι τα υψηλά επιτόκια χορηγήσεων, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, το μεγάλο ύψος μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, που διαμορφώνουν ένα κλίμα το οποίο αποθαρρύνει εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις υπάρχουσες ή να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην
χώρα μας, ώστε να αρχίσει να αυξάνεται το ΑΕΠ σε βιώσιμα επίπεδα.

Επιστολή διαμαρτυρίας
Με ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας - ψήφισμα, η ΕΣΕΕ ζητάει:
- Την θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού επιχειρηματικού και ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού».
- Επιλογή ένταξης όλων των ελευθέρων επαγγελματιών χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού.
- «Πάγωμα» ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών με αποποίηση ασφαλιστικού χρόνου και υποχρέωση απρόσκοπτης καταβολής των τρεχουσών εισφορών.
- Επίσπευση της άρσης των capital controls.
- Εφαρμογή των αρχών της ισονομίας και της ισοπολιτείας σε αφορολόγητο και προστασία πρώτης κατοικίας για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα.