Κατά 187 άτομα αυξήθηκαν στην Ήπειρο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

on .

ANERGIA HPEIROS OAED

• Όσο η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται στην ύφεση και στην αβεβαιότητα, λόγω της στασιμότητας στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους δανειστές για το πολυπόθητο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, τόσο τα πράγματα στην αγορά εργασίας θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αφού «παγώνει» κάθε πιθανή επενδυτική δραστηριότητα, που θα μπορούσε να ανοίξει νέες θέσεις.
Τα ποσοστά της ανεργίας, δυστυχώς, εξακολουθούν να βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη, τα λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται, το πρόβλημα της ρευστότητας γίνεται μη διαχειρίσιμο!  
Τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ αποτυπώνουν αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στους καταλόγους του Οργανισμού τον Φεβρουάριο, κατά 7.148, σε σχέση με το Ιανουάριο, γεγονός που μεταφράζεται σε ποσοστιαία αύξηση κατά 0,77%.
Πανελλαδικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 936.110 έναντι 928.962 τον Ιανουάριο.
Στην Ήπειρο αυξήθηκαν κατά 187 άτομα και διαμορφώθηκαν σε 29.083, έναντι 28.896 τον προηγούμενο μήνα. Ως προς τους επιδοτούμενους ανέργους, ο αριθμός τους διαμορφώθηκε στα 4.192 άτομα.
Εξ αυτών, το 2.449 ήταν κοινοί, 346 οικοδόμοι, 1.153 εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 222 % εποχικοί λοιποί και 22 εκπαιδευτικοί.

Αρνητικό ρεκόρ!
«Τα οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία, το ένα μετά το άλλο, σπάνε κάθε αρνητικό ρεκόρ. Προμηνύουν ότι έρχεται θύελλα στην αγορά εργασίας που ήδη καταρρέει». Τα παραπάνω αναφέρουν σε δήλωση τους ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπλ. Τομεάρχης Θεόδωρος Καράογλου.
Όπως σημειώνουν, η καταγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, για τους δύο πρώτους μήνες του 2017, βρίσκεται στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:
Ι) Τον Ιανουάριο είχαμε την υψηλότερη αρνητική επίδοση με 1.089.989 ανέργους ενώ τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκε ακόμη υψηλότερα με 1.095.866 ανέργους.
ΙΙ) Η ΕΡΓΑΝΗ του τελευταίου πενταμήνου (Οκτώβριος 2016-Φεβρουάριος 2017) κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση από την κρίση και μετά, με 114.224 χαμένες θέσεις εργασίας.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι - για πρώτη φορά - απόλυτα κυρίαρχες στην αγορά εργασίας».