Οι καλλιεργητές πέστροφας τελικά απαλλάσσονται από υδρόμετρα

on .

IXTHYOTROFEIO LOYROS

• Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ρυθμίζεται τελικά το ζήτημα της τοποθέτησης υδρομέτρων που απασχολούσε έντονα τις ιχθυοκαλλιέργειες της Ηπείρου και ειδικότερα τις πεστροφοκαλλιέργειες.
Συγκεκριμένα, στην υπ. αριθμ. 140424 ΚΥΑ, με την οποία τροποποιήθηκαν προηγούμενες,  αναφέρεται πως «δεν απαιτείται η τοποθέτηση υδρομέτρου στις περιπτώσεις υδατοκαλλιεργειών / ιχθυοκαλλιεργειών στα εσωτερικά επιφανειακά ύδατα». Η νέα αυτή ΚΥΑ υπεγράφη μετά και την συνεργασία που προηγήθηκε του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Ηπείρου, με τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες.

Ο Δήμος Δωδώνης
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία επιλύει το ζήτημα τοποθέτησης υδρομετρητών στις ιχθυοκαλλιέργειες εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Δωδώνης, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυπταν για τους πεστροφοκαλλιεργητές της περιοχής και είχε απευθύνει σχετικό έγγραφο από τον περασμένο Δεκέμβριο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι στο Δήμο και κατά μήκος του ποταμού Λούρου λειτουργούν 22 μονάδες, οι οποίες αποτελούν μία από τις βασικές δραστηριότητες της τοπικής οικονομίας.
Ο Δήμος για το ίδιο θέμα, είχε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου και Νήσων, το οποίο από την πλευρά του συνέβαλε ώστε να αποκατασταθεί μία μεγάλη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης.