Μείζoν πρόβλημα η ανεργία στον Νομό Ιωαννίνων

on .

ANTONOPOYLOY STEFOS 28 3 17

• Με την αναπληρώτρια Υπουργό Τάνια Αντωνοπούλου, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, με θέμα συζήτησης τα επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων που θα υλοποιηθούν και τις νέες δυνατότητες που δίνει ο νόμος 4430/2016 για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και τα εργαλεία υποστήριξής της.
Η κ. Αντωνοπούλου έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο, θα κινηθεί το υπουργείο αναφορικά με τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης στο επόμενο χρονικό διάστημα, περιγράφοντας αναλυτικά τους στόχους της κυβέρνησης για την δημιουργία 100.000 - 150.000 θέσεων εργασίας κατ’ έτος, από τις οποίες οι μισές περίπου θα αφορούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Αναφορικά με τον νόμο 4430/2016 υπογράμμισε ότι, για την κυβέρνηση η ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας συνιστά μοχλό παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Από την πλευρά του ο κ. Στέφος τόνισε τα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν το Νομό Ιωαννίνων στο μείζoν πρόβλημα της ανεργίας ιδιαίτερα των νέων αναγνωρίζοντας, όμως, τα θετικά βήματα, που πραγματοποιούνται από την πλευρά του Υπουργείου.
Κλείνοντας, προσκάλεσε την υπουργό στην υλοποίηση ημερίδας στην πόλη των Ιωαννίνων με θέμα την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την δυνατότητα επιχορήγησης συνεταιριστικών εγχειρημάτων, πρόσκληση που δέχτηκε με χαρά η κ. Υπουργός.