Καινοτόμο «εργαλείο» προβάλλει το Ζαγόρι

on .

ZAGORI PAPIGKO

• Την έναρξη λειτουργίας  του Sense Zagori Project, ενός έργου που αφορά στην προβολή και ανάπτυξη, μέσω καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων, του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής, παρουσίασαν χθες στην Αθήνα το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου (Zagori Excellence Network - ZEN).
Tο έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, που καθιστούν το Ζαγόρι φιλικότερο για τον επισκέπτη, συναρπαστικό, ψηφιακά αναβαθμισμένο και ενημερωτικά πληρέστερο.
Το «Sense Zagori Project», μέσω των καινοτόμων δράσεών του, θα δώσει υπεραξία στην  περιοχή, δημιουργώντας κίνητρα επίσκεψης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 10% ετησίως για τα πρώτα πέντε χρόνια και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την απασχόληση και την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Η επιτυχής υλοποίηση της Α’ φάσης του έργου, πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Επιπλέον, τελεί υπό την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μεταξύ των δράσεων του “Sense Zagori Project” για την Α’ Φάση λειτουργίας περιλαμβάνονται:
1.  Εφαρμογή SENSE ΖΑGORI APP
2.  Δημιουργία του πρώτου ζωντανού Μουσείου Πολιτισμού της περιοχής
3. Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων παιγνιώδους μάθησης (playful learning)
Το έργο συνεχίζει δυναμικά στη Β’ Φάση με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας ως μεγάλου δωρητή. Η Εθνική Τράπεζα θα αναλάβει την ολοκλήρωση του συστήματος πιστότητας μέσω της αυτοματοποίησης των πληρωμών και των κινήτρων ανταπόδοσης.  
Στη Β’ Φάση η υλοποίηση εστιάζει στους εξής σημαντικούς τομείς-πυλώνες:
1. Ολοκλήρωση του συστήματος (loyalty) πιστότητας μέσω της αυτοματοποίησης των πληρωμών και των κινήτρων ανταπόδοσης.
2. Λειτουργία καινοτόμων ψηφιακών παιχνιδιών που θα δημιουργούν κίνητρα και ενεργοποίηση των δυνητικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
3.  Σύνδεση της εφαρμογής με τις φυσικές εγκαταστάσεις και πιλοτική εφαρμογή συστημάτων έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.
4.  Διάχυση και επικοινωνία του έργου με σκοπό την ανάπτυξή του αλλά και την επέκτασή του μέσω συνεργασιών.