Ανοίγει ο δρόμος για ίδρυση Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα

on .

PAPAZOGLOY KAXRIMANHS TSIROGIANNHS 5 4 17

• Η προγραμματική σύμβαση, που ανοίγει το δρόμο για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Άρτα, υπεγράφη χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άρτας από τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστο Παπάζογλου.
Το Πάρκο θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση στην περιοχή Κρικούκια της Τ.Κ. Αμμοτόπου, ακριβώς δίπλα από το σημείο που σήμερα περνά η Ιόνια Οδός.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης εξέφρασε την ελπίδα ότι το Επιχειρηματικό Πάρκο θα προσελκύσει νέους επενδυτές σε τομείς όπως είναι ο αγροτο –κτηνοτροφικός τομέας και η μεταποίηση, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός και σε ότι άλλο έχουμε ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα.
«Έτσι θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις  εργασίας για τους Αρτινούς τόσο στις εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν εκεί, όσο και  στην Εταιρεία Επιχειρηματικό Πάρκο Α.Ε., (όπως μηχανικοί, γεωπόνοι, οικονομολόγοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κηπουροί, διοικητικό προσωπικό κ.ά), στις επιχειρήσεις που εκτιμούμε ότι θα αναπτυχθούν στα πέριξ, εκτός ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ. Άρτας και επί της Ιονίας Οδού, όπως εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα, εμπορικές επιχειρήσεις, τράπεζες κ.ά. Τέλος, αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της αξίας γης της περιοχής στα πέριξ του ΕΠΙΧ.ΠΑ. Άρτας».