Δεύτερο ευρωπαϊκό βραβείο στην Περιφέρεια Ηπείρου

on .

PERIFEREIA BRABEIO 6 4 17

• Δύο χρόνια μετά το βραβείο «Καλής Πρακτικής» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015, ο «Οδηγός του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου κατέκτησε  το βραβείο “Certificate of Excellence”, με την 4η θέση στην κατηγορία «περιφερειακό επίπεδο».
Η τελετή απονομής έγινε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Sharing & Reuse Conference  στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας από τον Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντη της Γενικής Δ/νσης Πληροφορικής (DIGIT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Campolargo. Στη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι 17 καλύτερες λύσεις πληροφορικής από τις 96 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Οι υποβληθείσες αιτήσεις αξιολογήθηκαν για το σχεδιασμό της λύσης, τη διακυβέρνηση, τον αντίκτυπο / αποτέλεσμα, την έκταση της επαναχρησιμοποίησης και της βιωσιμότητας.
Την Περιφέρεια Ηπείρου στη διάσκεψη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλειος Γοργόλης και την παρουσίαση έκανε ο Νικόλαος Ντέμος, προϊστάμενος του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.