Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου ζητούν οι δανειστές

on .

AGORA KATASTHMATA PSONIA

• Τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου φαίνεται πως προβλέπει το προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», το προσχέδιο των ευρωπαϊκών θεσμών προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος είτε στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται.

Αντίδραση της ΟΙΥΕ
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι «η λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές θα σημάνει εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία, περισσότερους  μισθούς  πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις ολυεθνικές».
Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση «να μην μπει καν στη συζήτηση αυτή, ούτε και να ‘διαπραγματευτεί’ ένα μικρότερο συμβιβαστικό ‘πακέτο’ για λιγότερες Κυριακές».
«Η Ομοσπονδία μας, εδώ και καιρό, είχε προειδοποιήσει ότι, η νομοθέτηση των οκτώ Κυριακών είναι απλά ο προάγγελος της πλήρους νεοφιλελεύθερης απελευθέρωσης της Κυριακάτικης λειτουργίας», σημειώνει η ΟΙΥΕ, δηλώνοντας ότι «εργαζόμενοι και τα σωματεία θα υπερασπίσουν  με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την κυριακάτικη αργία».