ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΑΡΤΑΣ: Συγχώνευση με «Πίνδος» ή εξαγορά από «Νιτσιάκος»;

on .

APSA PTHNOTROFIKOS ARTAS

• Πολύ δύσκολες ώρες φαίνεται πως περνά ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, μια από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις της χώρας και με δυναμική παρουσία στον κλάδο των πουλερικών, αποσπώντας μάλιστα σημαντικό μερίδιο από την αγορά!
Τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων χρόνων, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, οδηγούν τους μετόχους στη λήψη σοβαρών αποφάσεων, προκειμένου να αποφύγουν το «λουκέτο».
Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή φαίνεται πως είναι η τελευταία ευκαιρία για να γλιτώσει η επιχείρηση την κατάρρευση.  
Στην Γενική Συνέλευση των παραγωγών – μελών του αποφασίστηκε λοιπόν να εξεταστούν δυο σενάρια που αφορούν είτε στην συγχώνευση του Συνεταιρισμού με τον  Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Πίνδος», είτε στην εξαγορά του από την επιχείρηση «Νιτσιάκος», με έδρα επίσης τα Γιάννενα.
Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρικού Άρτας Λεωνίδας Τσιαντής, δυο εταιρίες θα τρέξουν δυο διαφορετικά επιχειρηματικά πλάνα και τα αποτελέσματά τους θα συζητηθούν σε επόμενη Γενική Συνέλευση.
Την ίδια ώρα, κι ενώ αναζητείται λύση σωτηρίας, οι εργαζόμενοι του Πτηνοτροφικού Άρτας, με προσφυγή στο Πρωτοδικείο Άρτας, ζητούν κατάσχεση πάσης κινητής και ακίνητης περιουσίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 2 εκατ. ευρώ!