«Μικρό καλάθι» κρατούν οι έμποροι για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις…

on .

EKPTOSEIS GYNAIKES

• Εν μέσω έντονων αντιδράσεων στο εμπόριο, λόγω της επικείμενης αλλαγής της νομοθεσίας για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκίνησαν χθες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου.
Αν και το ζητούμενο στους μικρομεσαίους είναι η αύξηση του τζίρου τους, η μέχρι σήμερα εικόνα της αγοράς δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις.
Αντίθετα, μάλλον αρνητική είναι η συγκυρία με το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, αφού ο λογαριασμός των νέων μέτρων επίκειται βαρύς, κάτι που αναμένεται να γίνει αισθητό και στην αγορά, αφού το διαθέσιμο εισόδημα, είναι αμφίβολο εάν θα φτάνει ακόμη και για τα βασικά.
Όπως και να’ χει πάντως, ασφαλή συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όταν και θα υπάρχουν στοιχεία για το πώς κυμάνθηκε ο τζίρος το 15νθήμερο.
Πάντως από το Νόμο αυτή την Κυριακή 7 Μαΐου τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, αν και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) αποφάσισε για την ίδια μέρα απεργία αντιδρώντας στην απελευθέρωση της λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων
Ανακοίνωση για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και τις Κυριακές εξέδωσε χθες και ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, η Διοίκηση του οποίου, ως γνωστόν, είναι αντίθετη. Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρει «οι εκπτώσεις, με την πλήρη απελευθέρωσή τους, έχουν χάσει το πραγματικό νόημά τους και ταυτόχρονα τα ίδια τα στοιχεία δείχνουν ότι οι παρατεταμένες εκπτωτικές περίοδοι δεν αυξάνουν το τζίρο στα μικρά καταστήματα…», ενώ αρνητική είναι  και για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Γι’ αυτό και καλεί τους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους στις 7 Μαΐου.