Αναγκαιότητα η εθνική στρατηγική για τη φέτα

on .

KARAGIANNHS HGOYMENITSA FETA 8 5 17

• Ημερίδα με θέμα την προστασία της φέτας ΠΟΠ στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά, διοργάνωσε το Σάββατο  στην Παραμυθιά ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας.
Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης καθώς και εκπρόσωποι  Ενώσεων.
Από τις τοποθετήσεις προέκυψε το συμπέρασμα ότι απαιτείται η χάραξη εθνικής στρατηγικής για την προστασία της, αλλά και η δημιουργία διεπαγγελματικής οργάνωσης. Ο Ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς, αναφέρθηκε στο ιστορικό, τάχθηκε κατά της συμφωνίας CETA και της ψήφισης της από την Ελληνική Βουλή. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στην διακίνηση «φέτας» στο εξωτερικό από χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην ανάγκη αυστηρών ελέγχων εντός συνόρων στα καταστήματα εστίασης κλπ.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Καραγιάννης,  τάχθηκε επίσης υπέρ της  δημιουργίας διεπαγγελματικής οργάνωσης στα πρότυπα της ιταλικής παρμεζάνας και του γαλλικού ροκφόρ και  πρότεινε τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το προϊόν με αξιόπιστο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του στις αγορές-στόχους των ελληνικών τροφίμων και ποτών και την υποστήριξή του από τις εθνικές δομές της οικονομικής μας διπλωματίας.