Η Συνεταιριστική Ηπείρου στήριγμα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

on .

TRAPEZA HPEIROY SYNELEYSH 13 6 17

• Εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα τον ρόλο των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα Γιάννενα, παρουσία βουλευτών της Ηπείρου, τοπικών θεσμικών παραγόντων, σημαντικού αριθμού επιχειρηματιών - συνεταίρων καθώς και στελεχών της Τράπεζας.
Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Κων/νος Ζωνίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και επιγραμματικά παρουσίασε τους λόγους που δίνουν στην Τράπεζα σήμερα τη δυνατότητα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως υπάρχουν περιθώρια σημαντικής ανάπτυξης του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών και τη συμβολή τους στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας το παράδειγμα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, η οποία πρώτη και με επιτυχία αξιοποίησε  το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αρχικά μέσω της συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή, και μάλιστα επενδυτή με τα χαρακτηριστικά και τη δύναμη του ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ, και στη συνέχεια με την επιτυχημένη προσαρμογή στη νέα δομή της Διοίκησής της.  
Κλείνοντας τόνισε πως είναι αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, των Συνεταιριστικών Τραπεζών και ιδιαίτερα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου καθώς μπορεί να επιτελέσει σημαντικό έργο και ρόλο στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα της μικρομεσαίας.  
Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο κος Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος ανέλυσε εν συντομία το τραπεζικό σύστημα, τις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει.  
Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Τσουκανέλης παρουσίασε στη συνέχεια το πρόγραμμα SEE GR (Social Enterprise Ecosystem in Greece) το οποίο είναι, όπως είπε, ένα εργαλείο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.
Τέλος τον λόγο έλαβε ο κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης Αντιπρόεδρος του Δ/Σ της Τράπεζας και Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, ο οποίος εξήγησε την απόφαση του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ να συμμετάσχει ενεργά τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο όσο και στη διοίκηση της Τράπεζας.  
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θα πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την βελτιστοποίηση των υποδομών και την απόκτηση της δυναμικής που χρειάζεται η Τράπεζα για την γεωγραφική και όχι μόνο ανάπτυξή της.  
Τέλος ο κος Παπαδόγιαννης ανακοίνωσε την απόφαση του στρατηγικού επενδυτή ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ να συμμετάσχει στην αναγγελθείσα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας με 5 εκατομμύρια ευρώ, σε μια αποφασιστική κίνηση για την περαιτέρω ενδυνάμωση της Τράπεζας.