Η βραβευμένη Βιομηχανία «ΒΙΚΟΣ» στην έναρξη της συνεδρίασης του ΧΑ

on .

SBEE 14 6 17

• Η Ηπειρωτική Βιομηχανία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο επιτυχημένες τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αντέξει στην κρίση, ενισχύοντας το ελληνικό «επιχειρείν» που δυστυχώς, στη χώρα μας περνά πολύ δύσκολες μέρες.
Χθες μάλιστα το Χρηματιστήριο Αθηνών την υποδέχθηκε μαζί με άλλες δυο επιχειρήσεις, με την ευκαιρία της πρόσφατης διάκρισής τους στα βραβεία του ΣΒΒΕ «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδας».
Έτσι λοιπόν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΕΕ)  Αθ. Σαββάκης, με την συμμετοχή των τριών επιχειρήσεων  χτύπησε το καμπανάκι στην τελετή έναρξης της χθεσινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.  
Το Χρηματιστήριο, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να τιμήσει επιλεγμένες επιχειρήσεις της ακριτικής περιφέρειας, που βραβεύθηκαν κατά την Τελετή Απονομής των «Βραβείων Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος», η οποία διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από τον ΣΒΒΕ. Εκτός από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., συμμετείχαν και οι:
• ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΒΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ,
• SUNLIGHT RECYCLING ΑΕ.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή των Βραβείων, τον Μάρτιο, τιμήθηκαν με το Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης, Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ήπειρος και το Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας, αντίστοιχα.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Σαββάκης ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σ. Λαζαρίδη για την πρόσκληση και τόνισε την προσφορά των επιχειρήσεων - μελών του Συνδέσμου, οι οποίες ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους τη χρονιά που μας πέρασε και τιμήθηκαν με τα ειδικά Βραβεία.
Ειδικότερα, στην τελετή παρευρέθηκαν και παρουσίασαν τις επιχειρήσεις και τα επιχειρηματικά τους σχέδια, οι εκπρόσωποι των εταιρειών κ.κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Διευθυντής Marketing της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, Κωνσταντίνος Σεπετάς, Αντιπρόεδρος της ΒΙΚΟΣ ΑΕ και Σπύρος Κόπολας Διευθύνων Σύμβουλος της SUN­LIGHT RECYCLING AE.
* * *
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΚΟΣ Α.Ε.:
• Λειτουργεί τρία υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τα δύο παράγουν εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, ενώ το τρίτο παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα.
• Το 2014, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών, λανσάροντας 8 διαφορετικές γεύσεις, δημιουργώντας τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά «Βίκος».
• Προσεγγίζει με μεγάλη ευαισθησία την Εθελοντική Αιμοδοσία, τονίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα που έχει για την κοινωνία η προσφορά αίματος, ταυτίζοντας τη φυσική πράξη να πίνεις νερό, με το να δίνεις αίμα.
• Επιδίωξη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι  να βρίσκεται σταθερά κοντά στην κοινωνία, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μεγάλης κλίμακας δράσεις (συνεργασία με 14 Δήμους σε Αττική, Πειραιά και Ιωάννινα, και Κοινωνικά Παντοπωλεία παρέχοντας σε 3.000 οικογένειες προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους).
• Η εταιρεία έχει πλούσια δράση σε πολιτιστικά δρώμενα που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό ως εταιρικό μέλος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».