Καθυστέρησε τραγικά το πρόγραμμα των νέων αγροτών

on .

AGROTHS NEOS

• Mία ημέρα μετά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε για το χαμηλό ενδιαφέρον που υπήρξε για το πρόγραμμα των νέων αγροτών, ο βουλευτής Πέλλας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγ. Ανάπτυξης, ασκώντας κριτική στη σημερινή πολιτική ηγεσία για τον τρόπο που χειρίζεται το πρόγραμμα.
Ο κ. Καρασμάνης κάνει λόγο για «τραγική χρονική καθυστέρηση (2,5 χρόνια) στην προκήρυξη του προγράμματος και της διατήρησης στα ίδια επίπεδα –παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες– του προϋπολογισμού του και του αριθμού των προς ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών».
Επίσης στηλιτεύει τη μη ένταξη των επιλαχόντων, όπως συνέβη το 2014, τη μη πρόβλεψη κονδυλίων για αυτούς, αλλά και τη μη ενεργοποίηση της δυνατότητας που προσφέρουν οι κοινοτικοί κανονισμοί για αύξηση, της αξίας των ατομικών  δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών, μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας.
Τέλος επισημαίνει  τη μη προκήρυξη του παράλληλου προγράμματος για την ενίσχυση των σχεδίων βελτίωσης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων των νέων αγροτών.