Τα «κλειστά» Σάββατα επαναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

on .

ABEROF KLEISTA MAGAZIA

• Σε μια άλλη εποχή θέλει να μας επιστρέψει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, επιβάλλοντας τώρα και τα… κλειστά Σάββατα στην αγορά της πόλης από αύριο (!), μέχρι και 26 Αυγούστου!
Κι αυτό, σε μια περίοδο που ο κάθε μικρομεσαίος είναι σε θέση να  αντιληφθεί  πως πρέπει να κινηθεί για να αντέξει η επιχείρησή του και δεν χρειάζεται υποδείξεις για το ποιες μέρες θα λειτουργήσει! Για παράδειγμα, στα Γιάννενα το καλοκαίρι κυρίως, η Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς αποδείχθηκε ότι δεν… τραβάει, άρα είναι ασύμφορο να μένει ανοιχτό ένα κατάστημα. Όμως το πώς θα λειτουργήσει κάποια εμπορική επιχείρηση στην ελεύθερη αγορά, δεν χρειάζεται να υποδεικνύεται από κανέναν, πολύ δε περισσότερο να επιβάλλεται!
Κάτι τέτοιο φαίνεται πως επιχειρεί ο Εμπορικός Σύλλογος, που ως γνωστόν η Διοίκησή του πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, του οποίου είναι γνωστή η στάση για τη λειτουργία της αγοράς.
Ίσως όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι το μέτρο που επιχειρούν να… αναβιώσουν από το παρελθόν - το οποίο μάλιστα αποτελούσε θέμα σφοδρής αντιπαράθεσης - είναι αναχρονιστικό και δεν μπορεί πλέον να έχει καμιά πρακτική ισχύ σήμερα, που υπάρχει πλήρης απελευθέρωση και ο καθένας πράττει αυτό που θεωρεί αναγκαίο για την επιχείρησή του!
Η ανακοίνωση
Μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων να αποφάσισε να παραμένει κλειστή η αγορά τα Σάββατα, ωστόσο μένει να φανεί στην πράξη πόσοι θα ακολουθήσουν την «διαταγή» του.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι τίθεται σε εφαρμογή το καλοκαιρινό πενθήμερο, αφού, όπως τονίζεται «είναι γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία από μας που είμαστε αυτοαπασχολούμενοι στερούμαστε το δικαίωμα στις διακοπές και θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός ότι ο τουρισμός στη χώρα μας βρίσκεται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης. Ποια είναι όμως τα αποτελέσματα της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που η Κυβέρνηση, η Περιφέρεια και ο Δήμος ευαγγελίζονται; Διεύρυνση ωραρίων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και παράλληλα όλο και μεγαλύτερο τμήμα των μικρών εμπόρων και συνολικότερα του λαού δεν πηγαίνει διακοπές…».