Τα Ιόνια Νησιά «κτυπούν» πρωτιά στον τουρισμό!

on .

KERKYRA POLH TOYRISTES

• Πρωτιά στις τουριστικές αφίξεις σημείωσε το Ιόνιο το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ και του ΣΕΤΕ η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρουσίασε αύξηση τουρισμού 12,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, ενώ ακολουθούν η Κρήτη με 11,7% και τα Δωδεκάνησα με 11,2%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η Κέρκυρα παρουσιάζει αύξηση τουριστικών αυξήσεων 6,70%, το 'Ακτιο 21,10%, η Κεφαλονιά 9,20% και η Ζάκυνθος 19,20%. Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής της ΠΙΝ Σπύρος Γαλιατσάτος, ανέφερε ότι «η άνοδος της τουριστικής επισκεψιμότητας στο Ιόνιο είναι συνεχής και σταθερή, σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων λόγω του αποτελεσματικού τουριστικού σχεδιασμού στον τομέα της προβολής των νησιών, στις δημόσιες σχέσεις, οι οποίες έχουν προωθητικό χαρακτήρα, αλλά και λόγω του κύρους και της συνέπειας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις σχέσεις με τους συνεργάτες της, με το υπουργείο Τουρισμού, τα γραφεία ΕΟΤ εσωτερικού και εξωτερικού, τις πρεσβείες, τα ελληνικά Προξενεία, τα γραφεία Δημοσίων Σχέσεων και όλους τους φορείς του τόπου».
Βέβαια πέρα από τον σχεδιασμό, το τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά ενισχύεται και από την παράδοση στην κυκλοφορία των νέων οδικών αξόνων, αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν σε νησιά του Αιγαίου από τους πρόσφυγες και μετανάστες, στα οποία τώρα προστέθηκαν και αυτά των σεισμών που εκτιμάται ότι θα «στρέψουν» ένα σημαντικό τμήμα τουριστών προς τα Ιόνια Νησιά. Από την τάση που διαμορφώνεται, σε συνδυασμό και με την παράδοση της ΠΑΘΕ και της Ιόνιας Οδού, αναμένεται να προκύψουν οφέλη και για τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, στις οποίες επίσης διαπιστώνονται ανοδικές τάσεις.
Σύμφωνα πάντως με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, «έκρηξη» στην αύξηση τουριστών εκτιμάται ότι θα υπάρξει τη νέα χρονιά, όταν θα τεθούν σε λειτουργία και ξενοδοχειακές μονάδες που σήμερα βρίσκονται στο στάδιο της ανακαίνισης.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που έγινε στην Κέρκυρα, η γνωστή μας πλέον εταιρεία «APOLLO» ήδη έχει μεγάλη αύξηση προκρατήσεων για τη νέα χρονιά και ίσως ο αριθμός των τουριστών που θα μεταφέρει το 2018 στην Κέρκυρα ξεπεράσει τους 20.000!