Η P&I φέρνει στα Γιάννενα καινοτομία και επενδύσεις!

on .

PI EGKAINIA 3 9 17

• Μια σοβαρή επένδυση αυτή την περίοδο στα Γιάννενα και μάλιστα από μεγάλη εταιρία του εξωτερικού, αποτελεί αναμφίβολα σημαντική είδηση, καθώς συνεπάγεται επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βελτιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας.
Αυτό ακριβώς ισχύει στην περίπτωση της κορυφαίας Γερμανικής εταιρείας λογισμικού P&I, η οποία εγκαινίασε την Παρασκευή το «στρατηγείο» της στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, που αποτελεί πλέον την επίσημη έδρα της στην Ελλάδα!
Επίσημα εγκαίνια
Τα εγκαίνια στο Τεχνολογικό Πάρκο σηματοδότησαν ουσιαστικά την επίσημη έναρξη των επενδυτικών δραστηριοτήτων της εταιρίας P&I στη χώρα μας και σ’ αυτά παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της P&I Βασίλης Τριάδης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς κ.α.. Όλοι αναφέρθηκαν στη σημασία της επένδυσης από τη γερμανική εταιρία στα Γιάννενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως με τέτοιες ενέργειες οι Έλληνες επιστήμονες αποκτούν κίνητρο για να παραμείνουν στον τόπο τους.
Φιλόδοξοι στόχοι
Για τις ανάγκες της δραστηριότητάς της στη χώρα μας η P&I Ελλάς ΕΠΕ, θυγατρική της Γερμανικής P%I, έχει ήδη προσλάβει 14 προγραμματιστές, ενώ εντός του 2018 θα στελεχωθεί με άλλους 80 έως 100 προγραμματιστές υψηλής κατάρτισης. Η εταιρία έχει ως κύρια δραστηριότητά της την εξέλιξη και ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, ενώ προσφέρει μοναδικές λύσεις σε διαδικασίες σύγχρονης διαχείρισης ανθρώπινων πόρων.
Στόχοι της στην παρούσα φάση είναι η συνεργασία με Πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα για την εξεύρεση καταρτισμένου προσωπικού και η αναζήτηση νέων εγχώριων πελατών. Όσο για την επιλογή των Ιωαννίνων για την έδρα της στη χώρα μας, βασικό ρόλο έπαιξαν οι ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καινοτόμων δραστηριοτήτων, κυρίως χάρη στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, αλλά και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και φυσικά η στρατηγική γεωγραφική θέση της πόλης.