Το Κράτος δεσμεύει και πάλι τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων

on .

KEDE

• Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), αύριο Τετάρτη  στις 11 το πρωί, απαντά η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην εκ νέου προσπάθεια του Κεντρικού Κράτους να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.
Η έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε μετά την αποστολή εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Με το έγγραφο αυτό ουσιαστικά ενεργοποιείται εκ νέου η απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η Κεντρική Κυβέρνηση υποχρέωνε τους Δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογεί η εκ νέου προσπάθεια της Κεντρικής Εξουσίας να δεσμεύσει τα χρήματα των Δήμων, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «τα χρήματα των Δήμων είναι χρήματα των τοπικών μας κοινωνιών, για τη διαχείριση των οποίων λογοδοτούμε εμείς, οι αιρετοί του θεσμού, κι όχι οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Κι είναι παράδοξο, για να μην πω υποκριτικό, να συζητάμε για μεταρρύθμιση στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση από τη μια, κι από την άλλη η Κεντρική Εξουσία να αποφασίζει χωρίς να μας ρωτά για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα».