Αυξήθηκε το ΠΕΠ Ηπείρου, λόγω των άριστων σχέσεών μας!

on .

EYRO DESMIDES

• Ως αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών και των  άριστων σχέσεών του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλεξ. Χαρίτσης, επιχείρησε χθες να παρουσιάσει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας την «απόφαση» για αύξηση του προϋπολογισμού στον άξονα ενίσχυσης υποδομών - μεταφορών του ΠΕΠ Ηπείρου, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του μεγάλου δακτυλίου της πόλης. 
Πρόκειται για μια πρωτοφανή, αν όχι και προκλητική δήλωση του Δημάρχου, καθώς πέραν όλων των άλλων, εμφανίζει τον Αναπληρωτή Υπουργό να διαχειρίζεται τους πόρους του ΕΣΠΑ, ανάλογα των φιλικών του διαθέσεων!
Η  σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη την περασμένη Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχαν για θέματα ΕΣΠΑ οι Περιφερειάρχες με τον Αναπληρωτή Υπουργό.
Αν και αυτό το γνώριζε ο κ. Μπέγκας -καθώς ο κ. Καχριμάνης  είχε πει  ότι τον είχε ενημερώσει σχετικά- ο Δήμαρχος στη χθεσινή του «πανηγυρική» δήλωση απέφυγε την παραμικρή αναφορά στην Περιφέρεια και όχι μόνο, καθώς  επιχειρεί να οικειοποιηθεί ακόμη και τη χρηματοδότηση της λεωφόρου Νιάρχου, την οποία μέχρι πρόσφατα χαρακτήριζε «φαραωνικό έργο».
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η απόφαση αυτή καθώς κι άλλες που προηγήθηκαν έρχονται ως επιστέγασμα των συνεχών επαφών της Δημοτικής Αρχής με το Υπουργείο. Επαφές που δόμησαν μια σχέση εμπιστοσύνης και τόνισαν τη σημασία που έχει για την περιοχή η χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων όπως η οδός Πανεπιστημίου, που περνάει μέσα από το Νεοχωρόπουλο, η λεωφόρος Νιάρχου, ο μεγάλος δακτύλιος της πόλης κι άλλα».
Απάντηση από την Περιφέρεια δεν δόθηκε, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού- η οποία μέχρι χθες το απόγευμα ήταν άγνωστο αν τελικά είχε υπογραφεί -δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά όλα όσα είναι ενταγμένα στον άξονα των υποδομών- μεταφορών, όπως άλλωστε έμμεσα παραδέχεται στον τίτλο της ανακοίνωσης και ο Δήμος Ιωαννιτών!