Ο Δήμος Ζαγορίου δεν πάει στην ΤτΕ τα ταμειακά του αποθέματα

on .

DHMARXEIO ZAGORIOY

• Ο Δήμος Ζαγορίου δε θα μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ζητά η κυβέρνηση ενεργοποιώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015. Αυτό αποφάσισε το Δημοτικό του Συμβούλιο, το οποίο είχε λάβει ανάλογη απόφαση και το 2015, ωστόσο τότε άνοιξε λογαριασμό στην ΤτΕ τον οποίο ποτέ δεν χρησιμοποίησε.
«Δεν θεωρούμε ότι συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι εθνικής ανάγκης, οι οικονομικές συνθήκες στην χώρα δεν είναι ίδιες με εκείνες του 2015 που η χώρα βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού και έπρεπε να συνεισφέρουν όλοι στην προσπάθεια», σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου στην εισήγησή του, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια και βελτίωση των οικονομικών δεικτών, μείωση της ανεργίας. Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν και οι παρατάξεις της μειοψηφίας με ορισμένες παρατηρήσεις.

Τα βουητά στο Μεσοβούνι
Σε ό,τι αφορά τα… βουητά που ακούν κάτοικοι στο Μεσοβούνι Ζαγορίου, η Αντιδήμαρχος Αγγελική Ράπτη ενημέρωσε το Σώμα ότι το ΙΓΜΕ, η Πολιτική Προστασία και ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας  στους οποίους απευθύνθηκε ο Δήμος για να επιληφθούν, απάντησαν ότι, εφόσον δεν υπάρχουν κατολισθήσεις ή ρωγμές στην περιοχή, δεν μπορεί να γίνει κάποια παρέμβαση.

Οι κατολισθήσεις στο Βίκο
Τέλος, για τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν προ μηνών στην αρχή του μονοπατιού της χαράδρας του Βίκου, στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι, κατόπιν ερωτήματος του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Βασίλη Ζαρκάδα, ο Βασίλης Σπύρου  ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει γίνει παρέμβαση από τους έχοντες την αρμοδιότητα.
Σημείωσε πάντως ότι  ο Δήμος θα επιχειρήσει να δώσει λύση με την απομάκρυνση των βράχων που έπεσαν στο σημείο, παρόλο που πρόκειται για έκταση ευθύνης του Δασαρχείου, ιδιοκτησίας της Μονής και εμπλέκονται το Εθνικό Πάρκο και άλλοι φορείς.

Τουρισμός, συνέδρια…
Ο Δήμος Ζαγορίου, όπως ενημέρωσε το Σώμα ο Δήμαρχος, κατέθεσε προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενόψει  του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ηπείρου στις 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννινα, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολλών υπουργών της κυβέρνησης. Βασικό αίτημα η σύνδεση του κεντρικού Ζαγορίου με την Εγνατία στον κόμβο Αράχθου (Ζαγορίου), από τους Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους.
Εξάλλου, τη συμμετοχή του Δήμου στην 2η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «Nostos 2017» από 13-16 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο, αποφάσισε μεταξύ των άλλων θεμάτων το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Δήμαρχος ενημέρωσε και για άλλες εκδηλώσεις που αφορούν τον τουρισμό, όπως αυτή που θα γίνει, σήμερα, Πέμπτη, ώρα 5 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου στα Άνω Πεδινά από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.