Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο!

on .

XREH

• Ακίνητα, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία κινδυνεύουν να χάσουν οσονούπω περίπου 200.000 πολίτες οι οποίοι χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο! Οι κατασχέσεις είναι σε εκκρεμότητα και μπορεί να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή.
Την αποκάλυψη – σοκ έκανε χθες ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργος Ρούσκας  μιλώντας  σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Δεν έχει ξεκινήσει
Η Εφορία αυτή τη στιγμή διεξάγει όλες τις κατασχέσεις, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τις κατασχέσεις από το ελληνικό Δημόσιο. Όταν αρχίσουν «ουαί τις ηττημένοις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσκας, ενώ προχώρησε στην αποκάλυψη ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από το ελληνικό Δημόσιο.
Όπως πρόσθεσε, ο Υπ. Δικαιοσύνης τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι επίκειται Νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς του ελληνικού Δημοσίου. Ανέφερε δε ότι «τράπεζες και δήμοι είναι περισσότεροι επιλεκτικοί στις υποθέσεις που οδηγούν σε πλειστηριασμούς ενώ αντίθετα η Εφορία διεξάγει όλες τις κατασχέσεις».
Περί πλειστηριασμών…
Αναφορικά με τις καταγγελίες των συμβολαιογράφων ότι συλλογικότητες ματαιώνουν πλειστηριασμούς σε ακίνητα μεγάλης αξίας, ο Πρόεδρός τους κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει «αν θέλει να εφαρμοστούν οι νόμοι ή αν δεν θέλει και να μην μας αφήνουν να γινόμαστε εβδομαδιαίως η χλεύη».
Όπως ανέφερε, «για ακίνητη περιουσία μέχρι 500.000 δεν κάναμε πλειστηριασμούς. Όσο προστατεύαμε τις πρώτες κατοικίες δεχόμασταν επιθέσεις για τα υπόλοιπα ακίνητα. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία χωρίς κοινωνικά κριτήρια». Πρέπει είπε χαρακτηριστικά, «να νομοθετήσει ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος όχι. Πρέπει να υπάρχει οδηγία σαφής και με τη βούλα» και επιβεβαίωσε ότι «υπήρξαν πλειστηριασμοί για μεγάλα ακίνητα μεγάλης αξίας που δεν έγιναν».
Στο μεταξύ, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιά, κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που το κάνουν αυτό επανειλημμένα όπως πρόσφατα, που ματαιώθηκαν άλλοι δύο πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού και για ακίνητα στο Ρουφ ιδιοκτησίας επιχειρηματία.
Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία, ενώ σημειώνουν ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στη θεσμική τους λειτουργία.