Θετική ανταπόκριση Κ. Μητσοτάκη στα «φλέγοντα» ζητήματα των πτηνοτρόφων

on .

PINDOS DHMHTRIOY MHTSOTAKHS 16 10 17

• Δύο βασικά θέματα που απασχολούν τον πτηνοτροφικό κόσμο έθεσε ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος κ. Ανδρέας Δημητρίου στη συζήτηση που έγινε στην εκδήλωση στο ''2οThessaloniki Summit 2017'' με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Συγκεκριμένα ο κ. Δημητρίου, ανέπτυξε το θέμα της θεσμοθέτησης ενός προγράμματος επενδύσεων διασύνδεσης του πρωτογενούς με τον δευτερογενή τομέα της παραγωγής στην Ήπειρο, ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να το θέσει ψηλά στην κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ζήτησε να υπάρξει συμψηφισμός του μη πληρωθέντος ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις από τον «Μαρινόπουλο», ζήτημα που αφορά αρκετές επιχειρήσεις της Ηπείρου.
Υπενθύμισε μάλιστα πως για τη συγκεκριμένη ρύθμιση υπήρχε δέσμευση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του «Μαρινόπουλου» στον «Σκλαβενίτη» θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «ΠΙΝΔΟΣ» ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανταποκρίθηκε θετικά στις παρεμβάσεις του κ. Δημητρίου και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Στη φωτό, ο κ. Δημητρίου διακρίνεται στο πάνελ της εκδήλωσης μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ  Αθ. Σαββάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη, τον Πρόεδρο της Alumil Γιώργο Μυλωνά και τον Πρόεδρο της ΖΑΝΑΕ Νικόλαο Πέντζο.