Οι έμποροι… ποντάρουν πολλά στις ενδιάμεσες εκπτώσεις!

on .

EKPTOSEIS PROSFORES

• Με την ελπίδα ότι οι καθιερωμένες πια φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα φέρουν πελάτες στα καταστήματά τους αναθερμαίνοντας τον τζίρο τους, καθώς οδεύουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων, προχωρούν σε προσφορές και οι Γιαννιώτες έμποροι.
Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου. Έρχονται δε, σε μία στιγμή κρίσιμη για τον εμπορικό κόσμο της πόλης, ο οποίος σε γενικές γραμμές πέρασε ένα δίμηνο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) με μειωμένη αγοραστική κίνηση, γεγονός για το οποίο ευθύνεται και ο καλός καιρός που μέχρι πρόσφατα θύμιζε… καλοκαίρι!
Κυριακή… ανοιχτά!
Σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία, την ερχόμενη Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Στα Γιάννενα, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου είναι αντίθετη με το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, ωστόσο, εκτιμάται ότι τα εμπορικά σε μεγάλο ποσοστό θα ανοίξουν με την ελπίδα ότι, σε συνδυασμό με τις προσφορές, θα έχουν δουλειά.
Πιο πολλές ημέρες
Υπενθυμίζεται ότι, αν και μέχρι πέρυσι ο νόμος όριζε πανελλαδικά δύο περιόδους ενδιάμεσων εκπτώσεων, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με το άρθρο 114 του νόμου 4446/2016 αυξάνεται η διάρκειά τους σε 30 ημέρες συνολικά, από 20 που ήταν και παρέχεται η δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να κατανέμουν διαφορετικά αυτές τις 30 ημέρες μέσα στη χρονιά.
Στατιστικά στοιχεία
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», από την επεξεργασία των στοιχείων που έχει πραγματοποιήσει γνωστή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στη δημιουργία προγραμμάτων επιβράβευσης, τις Κυριακές παρατηρείται μεγαλύτερη προσέλευση των ανδρών στα καταστήματα ειδών ένδυσης και ειδικά σε αυτά που βρίσκονται εντός των εμπορικών κέντρων.
Τα καταστήματα επισκέπτονται τις Κυριακές κυρίως άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 35 - 54 ετών και πρόκειται κυρίως για οικογένειες.
Οι ηλικίες 18 - 34 ετών και οι άνω των 55 φαίνεται ότι δεν διαθέτουν την Κυριακή για να κάνουν ψώνια.