Αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών θέλουν οι ΒΙ.ΠΕ.

on .

BIPE IOANNINON

• Tην αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών στις ΒΙ.ΠΕ, που κατ’ επέκταση θα λειτουργήσει προς όφελος των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες σ’ αυτές, έχει θέσει ως βασικό στόχο του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ).
Η προσπάθεια αφορά και στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων που αποτελεί μέλος του Συνδέσμου και έχει σήμερα ποικίλες ανάγκες.
Προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάει η πρόσφατη ένταξη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στο δυναμικό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στις τάξεις του οποίου περιλαμβάνονται πάνω από 400 κορυφαίες  επιχειρήσεις, 50 συνδεδεμένοι οργανισμοί (ενώσεις, κλαδικοί και περιφερειακοί σύνδεσμοι) και πάνω από 3.500 έμμεσα μέλη, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποτελούν τον πυρήνα της βάσης των μελών του.
Ο Πρόεδρος των ΒΙΠΕ
Την ένταξη του Συνδέσμου ΒΙΠΕ στις τάξεις του ΣΕΒ, υπέγραψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πέτρος Μαντάς. Όπως τόνισε σε δήλωσή του, «σε διάστημα μικρότερο των δυο ετών από την ίδρυσή του, ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ κάνει το επόμενο σημαντικό βήμα του, αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος και ισότιμος κοινωνικός εταίρος, αναβαθμίζει την παρουσία του και την επιρροή του, προς όφελος των μελών του και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙ.ΠΕ.».
Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, η ένταξη του ΠΑΣΕΒΙΠΕ στις τάξεις του ΣΕΒ, αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για την κορυφαία επιχειρηματική οργάνωση στην Ελλάδα, με μακρόχρονη ιστορία, εξειδίκευση και τεκμηριωμένη παρέμβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όπως πρόσθεσε, «θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία και τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, για την επίτευξη του βασικού μας στόχου, που είναι η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών στις ΒΙΠΕ, προς όφελος των επιχειρήσεων μελών μας και της εθνικής οικονομίας».
Συνέντευξη στα Γιάννενα
Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη ΒΗΜΑ τηλεόραση Ιωαννίνων και στον Παναγιώτη Μπούρχα, ο πρόεδρος και ο ταμίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς και Χρήστος Γιώτης αναφέρθηκαν σε θέματα υποδομών και υπηρεσιών στις ΒΙΠΕ και στις ενέργειες του Πανελλήνιου Συνδέσμου για την επίλυση προβλημάτων των βιομηχανικών περιοχών.
Συνάντηση εργασίας
Στο μεταξύ, ο ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχε ως συνδιοργανωτής, στη συνάντηση εργασίας της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, με θέμα «Πιλοτικά Προγράμματα Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών για την περιφερειακή ανάπτυξη».
Στη συνάντηση εκπρόσωποι της Γενικής  Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG RTG), παρουσίασαν  37 project συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ στον τομέα της νανοτεχνολογίας και των προηγμένων υλικών και μπορούν να αξιοποιηθούν από βιομηχανικές μονάδες και επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας, σε ένα ευρύ φάσμα της παραγωγής.