Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το μέρισμα

on .

EYRO METRHMA

• Τη διαδικασία με την οποία θα γίνουν οι αιτήσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος περιέγραψε στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας.
Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, μόλις εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ανοίξει η πύλη και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί το μέρισμα.
Η διαδικασία, όπως τόνισε ο Γεν. Γραμματέας είναι η εξής: «μπαίνει ο ενδιαφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και στο http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Polites/merisma.html, χρησιμοποιώντας κωδικούς του Taxis. Το πρώτο που ζητείται είναι το ΑΜΚΑ, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου για να σταλεί ειδοποίηση. Η φόρμα είναι προσυμπληρωμένη με το φορολογητέο εισόδημα του 2016. Επίσης πρέπει να δηλωθεί έγκυρος αριθμός IBAN».
Αναφορά έκανε ο Γενικός Γραμματέας και στους φιλοξενούμενους. Όπως είπε «οι φιλοξενούμενοι είναι δηλωμένοι. Αν προκύψει κάποιο θέμα, θα σταματήσει η διαδικασία και θα ειδοποιηθεί ο φιλοξενούμενος ώστε να μπει στο Taxis και να δηλώσει ότι συναινεί να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία του».