Ταραχή σε Κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για τις αντιδράσεις κατά των πλειστηριασμών

on .

PLEISTHRIASMOI

• Διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις ότι η λαϊκή α' κατοικία προστατεύεται με βάση τους νόμους Κατσέλη - Σταθάκη και θα προστατευτεί παρείχαν κορυφαίοι υπουργοί μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Αλ. Τσίπρα, για το ζήτημα και ενώ οι αντιδράσεις για τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν στο Ειρηνοδικείο δεν έχουν κοπάσει.
Επιμένοντας δε ότι οι προχθεσινοί πλειστηριασμοί αφορούσαν μόνο ακίνητα στρατηγικών κακοπληρωτών δεν έλειψαν οι αιχμές για τα κινήματα που αντιδρούν με τον Στ.Κοντονή να επαναλαμβάνει ότι ενίοτε λειτουργούν ως «πολιορκητικός κριός» των μεγάλων οφειλετών.
Πάντως το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και οι άλλες συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς αμφισβητούν ευθέως το επιχείρημα αυτό, ενώ μιλούν για στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν μόνο ακίνητα υψηλής αξίας στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά και λαϊκές κατοικίες και περιουσία.
«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες, αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση  του Πολιτικού Συμβούλιου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουμε πρόβλημα. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια, έχουμε ένα κοινωνικό πρόβλημα».